Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Neđeši kod Boškovića: Mađarska će podržati Crnu Goru i na evropskom putu

Objavljeno: 01.10.2018. 14:51 Autor: mod
Ministar odbrane, mr Predrag Bošković, sastao se danas sa novoimenovanim ambasadorom Mađarske u Crnoj Gori, Jožefom Neđešijem.

Ministar je uputio izraze zahvalnosti na sveobuhvatnoj i neiscrpnoj podršci koju je Mađarska pružila Crnoj Gori tokom korjenitog reformskog procesa u okviru njenih NATO integracija, kao kontakt ambasada Crne Gore za NATO.

Bošković je naglasio da Crna Gora izuzetno cijeni pažnju i podršku koju Mađarska pruža evropskoj perspektivi zemalja Zapadnog Balkana, naglašavajući širi značaj evropeizacije Regiona. Ministar je u razgovoru upoznao sagovornika sa aktuelnim projektima Ministarstva odbrane Crne Gore, modernizacijom odbrambenog sistema Crne Gore, kao i učešćem crnogorske vojske u međunarodnim misijama operacijama.

Ambasador Neđeši je ocijenio da je prijem Crne Gore u NATO zajednički uspjeh dvije države, te ukazao na spremnost Mađarske da podrži Crnu Goru na evropskom putu. Konstatovao je da se, pored naslijeđenih otvorenih pitanja, u regionu osjeća i refleksija problema s kojim se danas suočavaju Evropa i svijet, i u tom kontekstu posebno je naglašen značaj integracija za Zapadni Balkan, ali i za budućnost Evropske unije.

U razgovoru je izraženo zadovoljstvo stanjem bilateralnih odnosa u oblasti odbrane, nivoom i dinamikom dijaloga, kao i obostranoj otvorenoj namjeri za njenim unapređenjem.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?