Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Počinje izgradnja sportskih terena u Gusinju vrijednosti 300.000 eura

Objavljeno: 01.10.2018. 16:46 Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Potpisan je ugovor o izvođenju radova na izgradnji savremenog sportskog igrališta JU OŠ “Dzafer Nikočivić” iz Gusinja, ukupne vrijednosti oko 300.000 eura, sa predstavnicima firme BI KOD d.o.o. Podgorica.

Projekat se sprovodi po modelu sufinansiranja sa Fondacijom Gusinje iz Njujorka, a rok izvođenja radova je 90 dana od dana uvođenja izvođača u posao.

Ministar prosvjete dr Damir Šehović izrazio je zadovoljstvo što će, nakon okončanja radova, učenici gusinjske škole dobiti dva multifunkcionalna terena za fudbal, rukomet, košarku i odbojku, sa montažnim tribinama na oba terena, preko 400 sjedećih mjesta, mrežom oko terena, osvjetljenjem, specijalnim podlogama za ovu vrstu terena prilagođenu temperaturnim razlikama i različitim vremenskim uslovima.

„Kao što ste upoznati, Ministarstvo prosvjete ulaže značajna sredstva u obnovu školske infrastrukture, a akcenat je, u skladu sa Vladinom politikom, stavljen na manje razvijene sjeverne krajeve naše države“, poručio je ministar.

On je podsjetio da je jedan od ciljeva Ministarstva podizanje školskog sporta na veći nivo, te da se trenutno radi na uređenju školskog dvorišta i adaptaciji sportskih terena JU OŠ “Hajro Šahmanović”, vrijednosti preko 250.000 eura.

Takođe, u toku je tenderska procedura za izbor izvođača radova na adaptaciji i uređenju sportske sale JU OŠ “Marko Miljanov” u Bijelom Polju, vrijednosti 170.000 eura, a projekat se realizuje kroz model sufinansiranja Ministarstva prosvjete, Ministarstva sporta i Opštine Bijelo Polje.

Prema njegovim riječima, u narednim godinama će se kroz kapitalni budžet graditi i sportska sala u Gusinju, čime će u potpunosti biti zaokružena sprortska infrastruktura u ovom gradu.

„Ovakvi projekti su od izuzetnog značaja za cijelu lokalnu zajednicu, a našoj djeci omogućavaju da razvijaju zdrave stilove života i da se bave sportom na kvalitetan način“, poručio je ministar.

On je izrazio posebnu zahvalnost Fondaciji Gusinje iz Njujorka i njenom predsjedniku Brahu Radončiću, koji su i inicirali pomenuti projekat, ali i prepoznali značaj ulaganja u obrazovnu infrastrukturu u Gusinju, čime na konkretan način daju doprinos podizanju kvaliteta života mještana Gusinja.

VIDEO: Animacija - sportsko igralište JU OŠ "Džafer Nikočević", Gusinje

PR služba Ministarstva prosvjete

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?