Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Pristup elektronskim komunikacionim mrežama kao razvojna pretpostavka cijelog društva

Objavljeno: 01.10.2018. 18:36 Autor: Ministarstvo ekonomije
Ministarstvo ekonomije
„Sam naziv i tema ovogodišnje konferencije govore da se danas nalazimo u nekom novom dobu u kojem se elektronske komunikacije ne mogu više posmatrati izolovano, već isključivo u svijetlu njihove interoperabilnosti sa tehnologijama kao što su vještačka inteligencija, IoT, cloud computing... Integrisani digitalni proizvodi i usluge nalaze se u svim sferama našeg socijalnog i ekonomskog života“, kazao je državni sekretar u Ministarstvu ekonomije, Milan Srzentić otvarajućii XVI Međunarodnu konferenciju pod nazivom “Regulatorna djelatnost u sektoru elektronskih komunikacija“: Razvoj regulatornog okvira za digitalnu budućnost.

Međinarodnu konferenciju organizuje Regulatorna Agencija za elektronske kominikacije i poštansku djelatnost u partnerstvu sa Međunarodnom unijom za telekomunikacije (ITU), a održava se u Budvi, u okviru INFOFEST-a. 

U uvodnom izlaganju, pored gospodina Srzentića govorili su: Dr Šaleta Đurović, predsjednik Savjeta Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP) i g-din Jaroslaw Ponder, rukovodilac ITU kancelarije za region Evrope, Međunarodna unija za telekomunikacije (ITU).

Međunarodna konferencija predstavlja jedinstvenu mogućnost za vođenje dijaloga na visokom nivou među zainteresovanim stranama o strategijama i politikama usmjerenim ka daljem razvoju širokopojasnog pristupa u regionu, kao i za vođenje diskusija o izazovima i mogućnostima koje nude mreže velikih brzina, uz regulatorne aktivnosti koje su fleksibilne i usmjerene ka saradnji.

Ministarstvo ekonomije će u okviru INFOFEST-a prezentovati projekat pod nazivom „Innovation digital profile of Montenegro“ koji se ralizuje u partnerstvu sa ITU (Međunarodna telekomunikaciona unija), u srijedu 3. oktobra.

KANCELARIJA ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU
MINISTARSTVO EKONOMIJE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?