Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Izaslanik odbrane Kraljevine Norveške, potpukovnik Daltveit u nastupnoj posjeti Ministarstvu odbrane

Objavljeno: 01.10.2018. 18:32 Autor: mod
Novoimenovani izaslanik odbrane Kraljevine Norveške, potpukovnik Egil Daltveit, boravio je danas u nastupnoj posjeti Ministarstvu odbrane Crne Gore, i tom prilikom se sastao sa ministrom odbrane, mr Predragom Boškovićem.

Ministar je izrazio zadovoljstvo odličnom saradnjom sa Kraljevinom Norveškom i zahvalio na snažnoj podršci koju je ta zemlja pružila reformskom procesu sistema odbrane Crne Gore i ostvarivanju njenog evroatlantskog cilja. Bošković je naglasio značaj uspješne realizacije zajedničkih projekata, koji su doprinijeli razvoju i jačanju odbrambenih kapaciteta i sposobnosti Vojske Crne Gore. Neki od projekata koji su u toku, stvaraju efikasniji okvir integriteta, doprinose izgradnji međunarodne medicinske jedinice, ili unapređuju znanja engleskog jezika zaposlenih u sektoru odbrane, podsjetio je ministar. 
 
Bošković je informisao sagovornika o prioritetima i obavezama Crne Gore u okviru kolektivnog sistema bezbijednosti, ističući da će naša zemlja ostati posvećena jačanju odbrambenih kapaciteta u skladu sa prioritetima NATO agende. On je naglasio spremnost naše zemlje pružanju podrške borbi protiv savremenih prijetnji miru i stabilnosti.

Potpukovnik Daltveit je istakao da je Kraljevina Norveška posvećena jačanju savezničkih odnosa, uz davanje punog doprinosa bilateralnim i multilateralnim projektima, koji jačaju efikasnost nacionalnih sistema odbrane.

On je u odvojenim susretima razgovarao i sa generalnim direktorom Direktorata za politiku odbrane, mr Ivicom Ivanovićem.

mod









Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?