Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Stigle nove uniforme za sve pripadnike Vojske Crne Gore

Objavljeno: 01.10.2018. 20:41 Autor: mod
U Crnu Goru su stigle nove vježbovno-terenske uniforme namijenjene pripadnicima Vojske Crne Gore.

Nove uniforme, sa prepoznatljivom šarom i bojama, urađene su po najvišim evropskim standardima kvaliteta i redizajniranog su kroja.

mod
 
Ministarstvo odbrane Crne Gore po prvi put od 2009. godine obezbjeđuje vježbovno-terensku uniformu za cjelokupan sastav Vojske Crne Gore. U prethodnom periodu su nabavljane samo nedostajuće količine. 

Nacrt za kroj uniforme izradila je prof. dr. Mirjana Reljić, profesor dizajna na Univerzitetu u Beogradu u skladu sa zahtjevima Ministarstva odbrane, dok je za procjenu kvaliteta bila angažovana renomirana laboratorija Euroinspekt – Eurotextil d.o.o. iz Republike Hrvatske. 

Ministarstvo odbrane je za nabavku novih uniformi opredijelilo za period do 2022. godine 5,3 miliona eura, dok je vrijednost ovogodišnjeg kontingenta oko 1,26 miliona eura. 

Uniforme su nabavljene kroz međudržavni sporazum CG i Turske.

Turska strana je, preko Privredne agencije Ministarstva nacionalne odbrane Republike Turske „ASFAT« A.S, za izradu vježbovno terenske uniforme angažovala renomiranu kompaniju Yakupoglu A.S. (YDS) sa skoro stogodišnjim iskustvom u izradi odjeće i obuće.

mod

mod

Novoprimljeni vojnici koji će sjutra potpisati ugovore, prvi će obući novu vježbovno terensku uniformu VTU-18. S obzirom da njima uskoro počinje obuka, to će ujedno biti prilika da se provjeri kvalitet uniforme i van laboratorije u terenskim uslovima.


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?