Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Nikšić: Berane: Pronađeno oružje, municija, drobilica; procesurano više lica

Objavljeno: 01.10.2018. 20:25 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Nikšić su, preduzimajući mjere i radnje usmjerene na pronalazak oružja u ilegalnom posjedu, a posebno sa akcentom na kontrolu bezbjednosno interesantnih lica i pripadnika organizovanih kriminlanih grupa, kontrolom vozila kod bezbjednosno interesantnog lica M.B. (28) iz Nikšića pronašli i oduzeli pištolj i municiju u ilegalnom posjedu. Nadalje, službenici Centra bezbjednosti Berane su, u cilju kontrole bezjednosno interesantnih lica i njima bliskih lica, izvršili pretres na dvije lokacije, kojom prilikom su pronašli i oduzeli oružje, municiju, drobilicu sa ostacima opojne droge. Protiv jednog lica podnijete su krivična i prekršajna prijava dok je protiv drugog podnijeta prekršajna prijava.

Naime, službenici CB Nikšić su, 27.septembra, izvršili kontrolu pmv. „BMW“, kojim je upravljao N.B. (24), dok su se u vozilu nalazili M.N. (25) i bezbjednosno interesantno M.B. (30). M.B. je, prilikom policijske kontrole, odbacio torbicu u kojoj se nalazio pištolj marke Crvena Zastava M70, cal. 7.65 mm, sa okvirom u kojem su se nalazila tri komada municije. Pronađeno oružje biće upućeno u Forenzički centar radi vještačenja nakon čega će se tužica izjasniti o kvalifikaciji KD-a.

Nadalje, službenici CB Berane su, postupajući na osnovu naredbe nadležnog sudije za istragu, izvršili pretres strana i drugih prostorija koje koristi M.Ć. (30) iz Berana. Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli pištolj tzv. kolt, gasni pištolj marke „Blow Fog“ i 31 komad municije različitog kalibra. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se protiv M.Ć. (60) iz Berana, srodnika M.Ć. (30), podnese krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Takođe protiv ovog lica je ponijeta prekšajna prijava nadležnom sudu zbog prekršaja iz Zakona o oružju. Službenici beranske policije su osim toga, postupajući po naredbi nadležnog sudije za istragu izvršili pretres i prostorija koje koristi L.L. (22). Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli drobilicu sa ostacima biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana. O događaju obaviješten državni tužilac koji je naložio da se protiv L.L. podnese prekršajna prjava zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?