Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Hrapović uručio EKG aparate, donaciju turske Agencije TIKA

Objavljeno: 02.10.2018. 01:02 Autor: Ministarstvo zdravlja
Deset zdravstvenih ustanova, zahvaljujući donaciji Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA), dobilo je 12 savremenih EKG aparata, koje su danas uručili ministar zdravlja dr Kenan Hrapović, NJ.E. Ambasador Turske u Crnoj Gori Serhat Galip i novoimenovani koordinator Agencije TIKA Enver Resulogulari.
Zahvaljujući se na vrijednoj donaciji, ministar Hrapović je kazao da je nabavka EKG aparata za Opštu bolnica Pljevlja i domove zdravlja Andrijevica, Bijelo Polje, Cetinje, Kotor, Pljevlja, Tivat, Danilovgrad, Nikšić i Berane, rezultat izuzetne saradnje koja postoji između Vlade Crne Gore- Ministarstva zdravlja, Ambasade Turske u Crnoj Gori i Agencije TIKA, koja je godinama jedan od najvećih donatora crnogorskom zdravstvenom sistemu.
- Podsjetiću da je od 2007. do 2017. godine ukupna vrijednost donacija Agencije TIKA za medicinsku opremu i adaptaciju zdravstvenih objekata u Crnoj Gori iznosi 2,3 miliona eura. Osim pomoći u adaptaciji i tehnološkom opremanju zdravstvenih objekata, zahvaljujući izuzetnoj posvećenosti i senzibilitetu Ambasade Turske u Crnoj Gori i NJ.E. Ambasadoru Galipu lično, razvija se i saradnja u oblasti edukacije. U okviru programa kontinuirane medicinske edukacije, a u saradnji sa turskom ambasadom prošle godine pet ljekara iz Kliničkog centra Crne Gore bilo je na stručnom usavršavanju u najstarijoj turskoj bolnici „Numune“ u Ankari, naveo je ministar Hrapović i dodao da će se u narednom periodu saradnja u ovoj oblasti intenzivirati, kako bi se što veći broj naših ljekara edukovao u prestižnim zdravstvenim centrima u Turskoj.
NJ.E. Ambasador Galip podsjetio je da je TIKA do danas realizovala 320 projekata u Crnoj Gori, od čega 45 u oblasti zdravstva.
- Saradnja između Turske i Crne Gore prisutna je na svim poljima. Vlada Crne Gore daje punu podršku našim projektima, a posebno želim da istaknem saradnju sa Ministarstvom zdravlja i odlične rezultate koje imamo, kazao je ambasador Galip.
Direktor Doma zdravlja Nikšić dr Veselin Bulatović zahvalio se Agenciji TIKA na vrijednoj donaciji, koja će, kako je kazao doprinijeti poboljašanju uslova rada u zdravstvenim ustanovama. On je naglasio da, pored velikog ulaganja države u kadar, opremu i prostorne kapacitete, ovakve donacije su izuzetno značajne, kako na lokalnom tako i na državnom nivou.

VIDEO: Uručenje direktorima deset zdravstvenih ustanova 12 EKG aparata, donacija TIKA - KADROVI
VIDEO: Obraćanje ministra zdravlja dr Kenana Hrapovića
VIDEO: Obraćanje Nj.E. ambasadora Turske u Crnoj Gori Serhata Galipa

MINISTARSTVO ZDRAVLJA
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?