Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

INFOFEST 2018: Održan panel na temu „ISA² u Crnoj Gori: Interoperabilna rješenja za javnu administraciju“

Objavljeno: 02.10.2018. 17:30 Autor: MJU
MJU

U okviru ovogodišnjeg INFOFEST-a održan je panel na temu „ISA² u Crnoj Gori: Interoperabilna rješenja za javnu administraciju“ u organizaciji Ministarstva javne uprave

Na panelu su govorili Georges Lobo, Evropska komisija DIGIT D.2, Monika Sowinska, Evropska komisija DIGIT D.2, Martina Barbero-DeloitteMichalis Zervos – Trasys, eksperti iz Evropske komisije koji su predstavili dosadašnje rezultate ISA² programa i približiti mogućnosti za korišćenje

Crna Gora je 29. maja ove godine pristupila ISA² programu, koji razvija standardizovana interoperabilna rješenja i pruža neposrednu podršku razvoju interoperabilnosti i servisa, za prekograničnu primjenu, čime daje suštinski doprinos jedinstvenom digitalnom tržištu. Učešćem u ovom programu Crna Gora je dobila mogućnost da zajedno sa zemljama članicama EU koristi postojeća rješenja, kao i da da doprinos realizaciji novih.

Primjena informacionih tehnologija, interoperabilnost, elektronska uprava, otvoreni podaci predstavljaju osnove za unapređenje rada javne uprave, dalju modernizaciju i transparentnost njenog rada, kao i povećanje efikasnosti i kvaliteta usluga koje javna uprava pruža.


MINISTARSTVO JAVNE UPRAVE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?