Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Državni sekretar u njemačkom Ministarstvu odbrane uručio generalu Dakiću ključeve lakooklopnih vozila

Objavljeno: 02.10.2018. 23:38 Autor: mod
Danas je na Vojnom aerodromu u Golubovcima obavljena zvanična primopredaja šest lakooklopnih vozila koje je Ministarstvo odbrane SR Njemačke doniralo Vojsci Crne Gore.

Vozila, vrijedna oko 2,2 miliona eura, koja će značajno unaprijediti kapacitete Vojske Crne Gore, stigla su u našu zemlju 12. septembra.

Ključeve od vozila zvanično je načelniku Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadnom generalu Dragutinu Dakiću uručio državni sekretar u njemačkom Ministarstvu odbrane, Tomas Silberhorn.

General Dakić se zahvalio na donaciji, ističući da je SR Njemačka, kao jedan od najznačajnijih partnera Crne Gore, pružila snažnu podršku našoj državi u ključnim momentima procesa evroatlantskih integracija. On je izrazio očekivanje da dvije zemlje kao saveznice nastaviti sa produbljivanjem i intenziviranjem saradnje u oblasti odbrane.

Silberhorn je apostrofirao značajan doprinos Crne Gore kolektivnom sistemu bezbjednosti kroz aktivno učešće pripadnika VCG u međunarodnim misijama i operacijama. On je istakao i da će SR Njemačka nastaviti da pruža podršku Crnoj Gori na polju odbrane, uz uvjerenje da članstvo Crne Gore u NATO predstavlja jaku osnovu za dalje intenziviranje aktivnosti.

Tokom sastanka delegacija dva ministarstva odbrane koji je uslijedio na vili „Gorica“, državni sekretar Slobodan Filipović je apostrofirao zajedničko učešće pripadnika dvije vojske u Avganistanu, kako ranije u ISAF-u, tako i u misiji „Resolute Support“. To je, kako je istakao Filipović, značajno doprinijelo razvijanju visokog nivoa povjerenja između dvije države. On je naglasio da će Ministarstvo odbrane ostati posvećeno procesu modernizacije i dostizanju NATO standarda. 

Silberhorn je ukazao na doprinos Crne Gore jačanju već odlične saradnje dvije zemlje, te apostrofirao njenu značajnu podršku bezbjednosti kako u regionu, tako i na globalnom planu.

mod
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?