Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministarstvo održivog razvoja i turizma na Evropskom turističkom forumu u Beču

Objavljeno: 02.10.2018. 19:30 Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Navike turista i način izbora destinacije, značaj dobre infrastrukturne, tj. saobraćajne mreže u destinaciji, mogućnosti izlaska u susret očekivanjima turista, upravljanje resursima destinacije i osiguranje dodatne vrijednosti bile su teme prvog dana ovogodišnjeg, 17. Evropskog turističkog foruma. Delegacija Ministarstva održivog razvoja i turizma, predvođena državnim sekretarom Damirom Davidovićem aktivno učestvuje na ovoj konferenciji na visokom nivou, na kojoj su razmijenjena mišljenja o budućim trendovima i strateškom planiranju održivog turizma.

Forum se održava u Beču 1. i 2. oktobra, a tema je „Dizajniranje turizma za kvalitet života i dodatnu vrijednost“. Konferenciju organizuje Savjet Evropske Unije, kojim predsjedava Austrija, u saradnji sa Evropskom komisijom.

Na marginama foruma, delegacija Ministarstva održivog razvoja i turizma susrela se sa predstavnicima drugih država zaduženih za politiku u turizmu, te su tom prilikom razmijenjena mišljenja o aktuelnim temama i trednovima u turizmu.

Forum su na uvodnoj sesiji otvorili federalni ministar održivosti i turizma Austrije, Elizabet Kostinger, komesar Evropske komisije za unutrašnje tržište, industriju, preduzetništvo i mala i srednja preduzeća, Elzbieta Bienkovska, generalni sekretar UNWTO, Zurab Pololikašvili i podpredsjednik Komiteta za transport i turizam u okviru Evropskog parlamenta, Ištvan Ujhelij. Na panelima učestvuju predstavnici javnih vlasti ali i privatnog sektora, OECD i HOTREC udruženja, te predstavnici turističke industrije.

Učesnici foruma su predstavnici javnih vlasti država članica EU i evropskih država, s nacionalnog i regionalnog nivoa, predstavnici evropskih udruženja, međunarodnih organizacija, turističke industrije kao i druge zainteresovane strane.

 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?