Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Javni poziv za uključenje u postupak pripreme Predloga zakona o prekursorima

Objavljeno: 02.10.2018. 23:04 Autor: Ministarstvo zdravlja

Na osnovu člana 7 Uredbe o postupku i načinu sprovođenja javne rasprave u pripremi zakona (“Službeni list CG”, broj 12/12), Ministarstvo zdravlja, upućuje

JAVNI POZIV

  zainteresovanoj javnosti (građanima, pravnim licima i preduzetnicima, Uniji poslodavaca, sindikalnim organizacijama, zdravstvenim ustanovama, stručnim i naučnim institucijama, državnim organima, organima lokalne uprave, Zajednici opština Crne Gore, nevladinim organizacijama, medijima i drugim zainteresovanim subjektima za pitanja koja se uređuju ovim zakonom) da se uključe u postupak pripreme

PREDLOGA ZAKONA

O KONTROLI PROIZVODNJE I PROMETA SUPSTANCI KOJE SE MOGU KORISTITI U NEDOZVOLJENOJ PROIZVODNJI OPOJNIH DROGA I PSIHOTROPNIH SUPSTANCI*

i dostave svoje inicijative, predloge, sugestije i komentare u pisanom i elektronskom obliku Ministarstvu zdravlja, na adresu: Podgorica, Rimski trg br.46, na fax 078/113-128 ili na e-mail milica.golubovic@mzd.gov.me.

Poziv je otvoren 20 dana od dana  upućivanja javnog poziva.

Lice ovlašćeno za koordinaciju konsultacija sa zainteresovanim subjektima je Milica Golubović, samostalni savjetnik I (tel.020/482-329).

Ovim zakonom uređuju se uslovi za praćenje i kontrolu proizvodnje i prometa supstanci koje se mogu koristiti u nedozvoljenoj proizvodnji opojnih droga i psihotropnih supstanci radi sprječavanja njihove zloupotrebe ili koriščenja u nedozvoljene svrhe, kao i druga pitanja od značaja za ovu oblast. Donošenjem ovog zakona dodatno se obezbjeđuje sistem kontrole i preduzimanje neophodnih mjera radi sprječavanja zlouptrebe prekursora. Zakon, sa planiranim podzakonskim aktima za njegovu implementaciju biće potpuno usklađen sa  pravnom tekovinom EU kojom uređena ova oblast .

Radna verzija nacrta zakona biće objavljena na interet stranici Ministarstva zdravlja i portalu  e -Uprave.

Ministarstvo zdravlja će sve prispjele predloge i sugestije razmotriti i sačiniti izvještaj koji će objaviti na svojoj interet stranici.


Tekst Nacrta zakona sa obrazloženjem


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?