Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

INFOFEST 2018: „ Elektronska uprava u Crnoj Gori – koncept bilding-blokova“

Objavljeno: 03.10.2018. 16:31 Autor: MJU
Prezentacija „Elektronska uprava u Crnoj Gori - koncept bilding blokova“  Ministarstva javne uprave, održana je na Infofestu 2018 u Budvi.

Državni sekretar Ministarstva javne uprave,  mr Dejan Abazović je na prezentaciji istakao da razvoj tehnologije i četvrta industrijska revolucija nameću potrebu unapređenja razvoja elektronske uprave. „To podrazumijeva stvaranje uslova za kontinuirani razvoj elektronskih usluga, koji podrazumijeva koordinaciju aktivnosti kroz koju će se na efikasan i racionalan način iskoristiti svi kadrovski i tehnički kapaciteti“, kazao je Abazović.

 Novi koncept razvoja mora obezbijediti zadovoljstvo korisnika (građana i poslovnih sistema) elektronskim uslugama koje pružaju organi državne uprave, rečeno je na prezentaciji. Koncept koji će omogućiti korisnicima da komuniciraju sa javnom upravom kad god oni žele na način da podaci do uprave dolaze automatski putem sigurne, jedinstvene identifikacije građana u nacionalom okviru interoperabilnosti, koji je usklađen sa Evropskim okvirom za interoperabilnost.

MINISTARSTVO JAVNE UPRAVE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?