Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministarstvo ekonomije prepoznato kao partner na projektu izrade prvog dokumenta o Digitalnom inovacionom profilu u Crnoj Gori

Objavljeno: 03.10.2018. 20:24 Autor: Ministarstvo ekonomije
„Crna Gora je prepoznala značaj informaciono-komunikacionih tehnologija za sopstveni progres i ovoj oblasti posvećuje veliku pažnju, izdižući je na nivo prioriteta u svojim razvojnim planovima. Unapređenje infrastrukture i povezivanja, kao i uloga usluga i aplikacija treba da rastu zajedno sa potencijalom inovativnih malih firmi koje ulaze na tržište za rješavanje lokalnih potreba, na bazi ICT“, kazala je generalna direktorica Direktorata za elektronske komunikacije, poštansku djelatnost i radio spektar Ratka Strugar, na današnjoj radionici u Budvi. 
Ministarstvo ekonomije
Danas je u okviru INFOFEST-a održana prezentacija projekta pod nazivom „Innovation digital profile of Montenegro“ koji Ministarstvo ekonomije ralizuje u partnerstvu sa ITU (Međunarodna telekomunikaciona unija).

Radionica se održava kao važna prekretnica projekta o ICT inovacijskom ekosistemu u Crnoj Gori, koji se implementira u okviru Regionalne inicijative. Učesnici radionice će imati jasniju sliku razvoja digitalnih ekosistema, uključujući kreiranje politika, programa implementacije i projekata. Pored toga, radionica je platforma za učesnike koji će pružiti doprinos Profilu digitalnih inovacija Crne Gore, koja je analiza trenutnog stanja nacionalnog inovativnog ekosistema.

Ulaganje u ICT inovacioni ekosistem u Crnoj Gori je od izuzetnog značaja za ostvarivanje zajedničkih ciljeva održivog ekonomskog i društvenog razvoja.

„Činjenica je da ICT transformiše naš svakodnevni život i ima potencijal za pokretanje društva naprijed, omogućavajući inovativne poslovne modele i pomažući vladama da transformišu način komunkacije i rješavanja problema građana“, zaključila je Strugar.

KANCELARIJA ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU
MINISTARSTVO EKONOMIJE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?