Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Zajedničko saopštenje: Na GP Ilino brdo pronađeno i oduzeto oko 6,7 kg skanka; osumnjičeni lišen slobode

Objavljeno: 04.10.2018. 20:36 Autor: UP i UC
Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja granične bezbednosti Nikšić i službenici Uprave carina – Carinske ispostave Ilino brdo su, na izlazu iz Crne Gore, kontrolom autobusa kod jednog lica pronašli i oduzeli oko 6,7 kilograma opojne droge marihuana tipa skank. Osumnjičeni je lišen slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Naime, službenici OGB Nikšić i CI ilino Brdo su, 03.10.2018. godine, oko 16,10 časova, na izlazu iz Crne Gore, na graničnom prelazu Ilino brdo, pristupili detaljnoj graničnoj kontroli autobusa marke Volvo. Pregledom prtljaga policijski i carinski službenici su u jednom koferu pronašli i oduzeli sedam pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank težine oko 6,7 kg. Policijski i carinski službenici su došli do sumnje da kofer pripada E.B. (31), državljaninu Bosne i Hercegovine, a nakon toga je kontrolom tog lica pronađena i jedna kutija od tableta sa sadržajem iste materije manje količine.

Lice i opojna droga predati su policijskim službenicima Odsjeka za borbu protiv droge radi daljeg postupanja.

O događaju je obaviješten državbni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se E.B. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?