Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Lišen slobode u Nikšiću zbog krijumčarenja ljudi; u Podgorici lišeni slobode dva lica zbog ilegalnog posjedovanja oružja i droge a tri lica prekršajno procesuirana

Objavljeno: 05.10.2018. 21:18 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Nikšić lišili su slobode D.Đ. (40) iz Podgorice, zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi. Naime, službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Nikšić su juče, na putnom pravcu Nikšić – Trepča, zaustavili putničko motorno vozilo kojim je upravljao D.Đ. Kontrolom vozila u tovarnom dijelu, koji je prepravljen za prevoz, otkriveno je 14 stranih državljana, migranata – tražilaca azila. Kriminalistička obrada ukazuje je na sumnju da je D.Đ. imao namjeru da svojim vozilom ova lica prokrijumčari preko granice u Bosnu i Hercegovinu, a zauzvrat je imao namjeru da ostvari protivpravnu imovinsku korist uzimanjem novca od ovih lica za kriminalne radnje krijumčarenja. Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu.

Službenici Centra bezbjednosti Podgorica su sprovodili pojačanu kontrolu bezbjednosno interesantnih lica i tom prilikom su kod S.Đ (46), bezbjednosno interesantnog lica, u jednom ugostiteljskom objektu u Podgorici, pronašli i oduzeli pištolj u ilegalnom posjedu marke „Browing“ cal. 7,65 mm sa pet metaka, koje je ovo lice držalo za pojasom. S.Đ. je lišen slobode i biće uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Osim toga, službenici CB Podgorica su lišili slobode maloljetnog P.M. (17), kod kojeg je ukupno pronađeno oko dva grama kokaina i 110 grama marihuane, s tim što su dva grama kokaina i 30 grama marihuane pronađeni kod ovog lica prilikom kontrole u naselju Zabjelo a 80 grama marihuane tokom pretresa stana koji je potom uslijedio. I supstanca za koju se sumnja da je opoja droga kokain i materija za koju se sumnja da je opojna droga marihuana bili su spakovani u više manjih pakovanja, te se na osnovu toga i kriminalističke obrade sumnja da je P.M. imao namjeru da ove opojne droge stavi u promet. P.M. će uz krivičnu prijavu biti priveden državnom tužiocu u VDT u Podgorici zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Službenici CB Podgorica su, u drugoj odvojenoj aktivnosti, od E.G. (19), S.B. (20) i M.V. (34), u naseljima Stari aerodrom i Konik, pronašli i oduzeli osam pakovanja sa sadržajem praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga heroin i šest pakovanja sa sadržajem biljne materije za koju se sumnja da je opojna doga marihuana. Državni tužilac u VDT u Podgorici se izjasnio da se ne radi o krivičnom djelu već o prekršaju, te da se protiv ovih lica Sudu za prekršaje podnese prekršajna prijava zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?