Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Dodijeljene nagrade i priznanja najuspješnijim učesnicima INFOFESTA 2018

Objavljeno: 06.10.2018. 14:18 Autor: MJU
Na Zajedničkoj sjednici Upravnog i Programskog odbora 25. Festivala informatičkih dostignuća INFOFEST 2018, održanoj u Budvi, 5.oktobra 2018. godine na predlog Programskog odbora, Upravni odbor je donio odluku o dodjeli nagrada i priznanja najuspješnijim učesnicima ovogodišnje manifestacije. 

Nagrade i priznanja uručili su predsjednik Upravnog odbora Infofesta i državni sekretar Ministarstva javne uprave, Dejan Abazović, član Programskog odbora Infofesta, Jelica Protić i direktor Infofesta, Milan Mrvaljević

Priznanje za doprinos razvoju i sinergijskom objedinjavanju ICT sektora u Crnoj Gori, dodijeno je Privrednoj komori Crne Gore.

Grupi autora: dr Miroslav Majstorović, dr Dušan Krstajić i dr Radovan Cvetković dodijeljeno je priznanje za kvalitet rada “Primena koncepata AO i UPP u razvoju ponude životnog osiguranja”, prezentiranog u okviru Regionalne naučno-stručne konferencije “Infofest Pulse 2018”.

Posebnom izrekom Upravni odbor 25. Festivala informatičkih dostignuća – Infofest 2018 zahvaljuje se Dejanu Cvetkoviću, CTO-u za digitalnu transformaciju u kompaniji Microsoft, kao predavaču po pozivu na jubilarnom 25. Infofestu.

Kompaniji Infostream pripalo je  posebno priznanje za kvalitet rješenja “Registri dozvola i licenci” iz domena digitalizacije poslovnih procesa.

Posebno priznanje pripalo je kompaniji “Saga – New Frontier Group” za rješenje “Geolokacijski servisi: G-fence”.

Za dinamično i uspješno apliciranje najnovijih tehnologija u različite domene primjene, dodijeljeno je priznanje kompaniji E-Smart Systems.

Zbog visoke funkcionalne upotrebljivosti rezultata 8. Regionalnog savjetovanja “Digitalna teritorija pošte”, dodijeljeno je veliko priznanje Pošti Crne Gore.

Za uspješnu transformaciju portoflija sopstvenih rješenja po načelu “Sowtvare as a Service” pripalo je  specijalno priznanje kompaniji Lanaco.

Za izuzetan stručni doprinos 16. Međunarodne konferencije “Regulatorna djelatnost u sektoru elektronskih komunikacija: razvoj regulatornog okvira za digitalnu budućnost”, dodijeljeno je veliko priznanje Agenciji za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost.

Nagrada za najbolji autorski rad prezentiran u okviru Regionalne naučno-stručne konferencije “Infofest Pulse 2018” pripala je grupi autora Leonid Zimonja, Miloš Ljubojević i Srećko Stanković, za rad “Primjena KNX protokola u inteligentnim instalacijama”.

Nagrada za najbolje funkcionalno rješenje prezentirano na Infofestu 2018 dodijeljeno je rješenju “Sistem mjerenja medijskih i potrošačkih navika”, novom proizvodu Crnogorskog Telekoma i Ipsosa.

Za najbolji kompanijski nastup na Infofestu 2018 pripala je velika nagrada kompaniji “Čikom informatički inženjerning”.

Nadležna služba Infofest-a je, ove godine, registrovala  1.182 pojedinačnih učesnika. Ovo je po broju učesnika drugi od dosadašnjih 25. festivala. Učesnici su došli iz 24 države, dok su 42 poslovna subjekta  imala status institucije odnosno firme-učesnice Infofesta 2018.

MINISTARSTVO JAVNE UPRAVE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?