Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Herceg Novi: Rasvijetljeno 15 KD iz oblasti imovinskog kriminaliteta; procenat rasvijetljenosti imovinskih delikata od početka godine skoro 87%

Objavljeno: 09.10.2018. 18:42 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Herceg Novi su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju rasvijetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta rasvijetlili 15 krivičnih djela, i to 10 krivičnih djela teška krađa, četiri krivična djela teška krađa u pokušaju i krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari. Dva lica su lišena slobode dok je protiv četiri maloljetna lica podnijeta krivična prijava u redovnom postuku.

Službenici CB Herceg Novi su, 06.10.2018. godine, lišili slobode N.P. (23) iz Kotora i D.D. (27) iz Bosne i Hercegovine, sa prebivalištem u Herceg Novom, zbog osnovane sumnje da su počinili 10 krivičnih djela teška krađa i četiri krivična djela teška krađa u pokušaju. Oni su, sumnja se ova krivična djela počinili od sredine septembra na štetu jedne osnovne škole, više turističkih, ugostiteljskih i trgovinskih objekata, sprotskih kladionica, kao i privatnih objekata – kuća, na način što su upotrebom podesnog sredstva nasilno ulazili u unutrašnjost objekata i otuđivali novac i tehničke uređaje. N.P. i D.D. su uz krivičnu prijavu privedeni nadležnom državnom tužiocu. Nadalje, službenici CB Herceg Novi su, u kasnim večernjim satima, u dvorištu OŠ „Dašo Pavičić“ zatekli četiri maloljetna lica i to: M.A. (15), A.A. (15), A.V. (15) i P.B. (15), u vršenju krivičnog djela uništenje i oštećenje tuđe stvari. Oni su, sumnja se, kamenicama lomili prozore na školi. Kriminalističkom obradom policijski službenici su došli do sumnje da su ova lica takođe, u noći 29/30.09.2018. godine, kamenicama polomili prozore ove škole. Nadležnom tužiocu je protiv ovih lica podnijeta krivična prijava u redovnom postupku.

Policijski službenici su u saradnji sa Upravom za inspekcijske poslove, u cilju suzbijanja točenja alkohola maloljetnim licima, sproveli akciju „Mladost“, i izvršili kontrolu ugostiteljskog objekta „Admiral“, kojom prilikom je zatečeno devet maloljetnh lica u konizumiranju alkohola. Protiv odgovornog lica i pravnog lica podnijeta je prekršajna prijava nadležom sudu.

Na teritoriji Opštine Herceg Novi su od početka godine ukupno počinjena 83 krivična djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta od čega su službenci CB Herceg Novi rasvijetlili 72, što čini procenat rasvjetljenosti od 86,75%.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?