Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Svečano otvoren Dnevni boravak za stare na Cetinju

Objavljeno: 10.10.2018. 19:10 Autor: mrss

„Crna Gora ima viziju društva kao humanog, ekonomski stabilnog i funkcionalnog, zasnovanog na principima decentralizacije i participativnog odlučivanja s visokim stepenom zaštite ljudskih prava i sloboda“- kazao je danas na Cetinju ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić koji je svečano otvorio Dnevni boravak za stare u toj opštini.

On je istakao da Ministarstvo rada i socijalnog staranja uz tehničku podršku kancelarije Programa Ujedinjenih Nacija za razvoj (UNDP) u Podgorici relizuje projekat „Razvoj kapaciteta za pružanje usluga socijalne zaštite u Crnoj Gori“ koji ima za cilj unaprjeđenje kapaciteta državne i lokalne uprave za upravljanje socijalnim programima.

„Ukupna investicija Dnevnog boravka za stare iznosila je oko 10.000 eura, uključujući adaptaciju i opremanje objekta. Površina objekta koja će se koristiti za uslugu Dnevnog boravka za stare iznosi oko 70m2“ – kazao je Purišić.

Objekti ove vrste u Crnoj Gori već se nalaze u sljedećim opštinama: tri u Nikšiću, dva u opštini Danilovgrad, jedan u opštini Mojkovac, a od nedavno i u Plavu. Dnevni boravak za stare na Cetinju, kako je saopšteno, osmi je po redu objekat ovakve vrste.

Purišić je najavio da je do kraja godine planirano uspostavljanje i puštanje u rad dnevnih boravaka za stara lica u opštinama Bijelo Polje, Rožaje i Petinjica, kao i dalje širenje mreže dnevnih boravaka za stara lica i u drugim opštinama u Crnoj Gori.

Na svečanoj ceremoniji otvaranja govorili su i predsjednik opštine Cetinje Aleksandar Kašćelan, kao i direktor Centra za socijalni rad Dejan Milošević.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?