Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Nuhodžić-Veber: Podrška nastavku procedure za međusobno priznavanje vozačkih dozvola između Crne Gore i Njemačke

Objavljeno: 10.10.2018. 23:04 Autor: MUP
Crna Gora i Njemačka u kontinuitetu ostvaruju kvalitetnu bilateralnu saradnju, a iskazana podrška koja je pružana našoj zemlji u NATO integracijama, a nastavljena na integracionom putu ka EU podsticaj je za nastavak i unapređenje odnosa dvije zemlje kroz nove inicjative i zajedničke projekte, poručeno je sa sastanka ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića i novoimenovanog ambasadora SR Njemačke, Roberta Vebera.

Upravo je nastavak saradnje kroz iniciranje nastavka pregovora između Crne Gore i Njemačke na planu realizacije Sporazuma o međusobnom priznavanju vozačkih dozvola bila glavna tema današnjeg sastanka ministra i ambasadora.

Ovom prilikom ministar je sagovornika upoznao sa aktivnostima koje je Crna Gora preduzela kako bi se unaprijedila oblast bezbjednosti saobraćaja na putevima, u prvom redu kroz projekte poboljšanja saobraćajne infrastrukture, kriterijuma za tehnički pregled vozila i polaganje vozačkog ispita, osavremenjavanje procedura za izdavanje vozačke dozvole, kao i kroz intenziviranje kako preventivnih tako i represivnih mjera u cilju kontrole saobraćaja na crnogorskim putevima i prevencije teških saobraćajnih nezgoda i onih sa smrtnim ishodom.

Crna Gora, kako je saopšteno na sastanku, u posljednjih nekoliko godina bilježi značajan napredak u ovoj oblasti, kako na normativnom tako i na operativnom planu, a značajni rezultati postignuti su i kroz kontinuirane kampanje i edukaciju stanovništva, naročito djece, o bezbjednosti u saobraćaju i saobraćajnoj kulturi. Ovi napori prepoznati su i na međunarodnom planu te su tako sporazumi o međusobnom priznavanju vozačkih dozvola već finalizovani sa nekim od zemalja Evropske unije, poput Italije i Austrije, a njihova realizacija očekuje se ubrzo.

Ambasador Veber izrazio je pozitivan stav povodom inicijative o aktiviranju pregovora o priznavanju vozačkih dozvola između dvije zemlje i iskazao spremnost i podršku nastavku dalje procedure između nadležnih organa Crne Gore i Njemačke.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?