Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

ODN 2018: Laboratorija u centru Glavnog grada

Objavljeno: 11.10.2018. 02:59 Autor: Ministarstvo nauke
Ministarstvo nauke Ministarstvo nauke 

Crnogorski savez za tehničku kulturu „Politehnika” otvorio je danas Laboratoriju u srcu Glavnog grada i znatiželjnim posjetiocima festivala prikazivao nove instrumente, edukativni komplet iz robotike, te eksperimente.

Ministarstvo nauke Ministarstvo nauke 

Učesnici su isprobali nove instrumente i učestvovali u praktičnim eksperimentima pod mentorstvom moderatora. Nova oprema i učila će se koristiti i za rad u samom istraživačkom centru koji funkcioniše u okviru Politehnike, kao i za terenski rad koji će se organizovati u okolini Podgorice i na nekoliko lokacija u drugim opštinama.

Ovaj program festivala je namijenjen naročito talentovanim i radoznalim pojedincima koji žele da se pripremaju za olimpijade znanja i druga takmičenja. Cilj je da se pokažemo da se i sa najskromnijim sredstvima mogu postići vrijedni rezultati, te razvije svijest o potrebi da se male, javne laboratorije i radionice oforme u svakoj školi.

Svi zainteresovani mogu doći i sjutra na plato ispred biblioteke „Radosav Ljumović“, a program će se realizovati u periodu od 10.30 do 15h.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?