Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Završna konferencija regionalnog projekta o povezivanju tržišta električne energije

Objavljeno: 11.10.2018. 18:35 Autor: Ministarstvo ekonomije
Ministarka ekonomije Dragica Sekulić će sjutra 12. oktobra, otvoriti Završnu konferenciju regionalnog projekta o povezivanju električne energije koja će se održati sjutra u Bečićima, hotel „Splendid“.

Otvaranje konferencije koju organizuje Regulatorna agencija za energetiku u saradnji sa Regulatornom agencijom za energiju, mreže i životnu sredinu Republike Italije (ARERA) predviđeno je za 9h.

U uvodnom dijelu izlaganja pored ministarske Sekulić obratiće se i predsjednik Regulatorne agencije za energetiku, Branislav Prelević i ambasador Republike Italije u Crnoj Gori, Luca Zelioli.

Na konferenciji će biti predstavljena realizacija projekta "CEI Centralno-evropska inicijativa - Jačanje energetskih regulatornih tijela na Zapadnom Balkanu", u koji su, pored crnogorskog, uključena regulatorna tijela iz Albanije, Italije i Srbije. Projekat podrazumijeva zajednički rad regulatornih tijela, operatora prenosnih sistema i berzi iz Albanije, Crne Gore, Italije i Srbije, koji se tokom 2018. godine odvijao kroz održavanje radionica u Rimu, Tirani i Beogradu, a u cilju stvaranja preduslova za kreiranje regionalnog tržišta električne energije i njegovog povezivanja sa evropskim tržištem, kroz međuregionalni „market coupling“.

Pozivamo medije da isprate sjutrašnji događaj.

MINISTARSTVO EKONOMIJE
KANCELARIJA ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?