Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Beskamatni krediti za energetski efikasan dom

Objavljeno: 12.10.2018. 14:00 Autor: Ministarstvo ekonomije
Ministarstvo ekonomije pokreće program „Energetski efikasan dom“ čiji je cilj smanjenje troškova grijanja i povećanje komfora u domaćinstvima, ostvarivanje značajnog smanjenja emisija CO2 u sektoru domaćinstva kao i razvoj tržišta sistema za grijanje na biomasu u Crnoj Gori. 
Program podrazumijeva atraktivan i održivi finansijski mehanizam u cilju primjene mjera energetske efikasnosti u domaćinstvima. Za potrebe ovog Programa, Ministarstvo ekonomije je obezbijedilo 120.000 eura za subvencionisanje kamata i naknada za obradu kredita za:

- kupovinu i ugradnju sistema za grijanje na moderne oblike biomase (pelet, briket);
- ugradnju termoizolacije na fasadi stambenog objekta i 
- ugradnju energetski efikasne fasadne stolarije.

Građani će biti u prilici da apliciraju za beskamatne kredite do maksimalnog iznosa do 8.000 €, sa periodom otplate do šest (6) godina, za sprovođenje prethodno navedenih mjera energetske efikasnosti u svojim domaćinstvima, dok će Ministarstvo ekonomije subvencionisati troškove obrade kredita i kamate za cjelokupan period otplate kredita. 

Ministarstvo ekonomije sprovodi ovaj Program u saradnji sa partnerskim firmama: Mikromont, Home Systems, Plam Inženjering, Veneta Plamen i Roaming Montenegro, kao i partnerskim bankama: Lovćen banka, Prva banka i Atlas banka.

Sve informacije u vezi navedenog programa možete dobiti putem e-mail: milica.scepovic@mek.gov.me, br. tel. 020 482 185, Milica Šćepović. Informacije o dinamici sprovođenja Programa biće redovno objavljivane na sajtu: http://www.energetska-efikasnost.me .

Zainteresovani građani na sledećim linkovima mogu preuzeti: 


MINISTARSTVO EKONOMIJE
KANCELARIJA ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?