Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Direktori policija Crne Gore i Srbije Veljović i Rebić ocijenili – naše policije primjer saradnje u regionu

Objavljeno: 12.10.2018. 19:03 Autor: UP
UP

Direktor Uprave policije MUP-a Crne Gore Veselin Veljović sastao se danas sa direktorom Direkcije policije MUP-a Republike Srbije Vladimirom Rebićem i saradnicima.

Direktori Veljović i Rebić potvrdili su izuzetnu saradnju koju policije Crne Gore i Srbije ostvaruju na svim nivoima strateške i operativne saradnje. Konstatovano je da u odnosima dvije policije nema otvorenih pitanja koja bi opterećivala saradnju, te da će se međusobna komunikacija koja je operativna i po potrebi i dnevna u narednom periodu intenzivirati.

Direktor Uprave policije Veselin Veljović je posebno naglasio važnost dosadašnje saradnje policija Crne Gore i Srbije u operativnim akcijama koje su imale konkretne rezultate, od regionalnog i međunarodnog značaja, kao i kvalitetnu razmjenu informacija koje NCB Interpol Podgorica i NCB Interpol Beograd imaju u kontinuitetu u lociranju i lišenju slobode lica koja se međunarodno potražuju.

Posebno je važan, kazao je direktor Veljović, nastavak komunikacije koja se odnosi na razmjenu operativnih podataka u vezi sa organizovanim kriminalnim grupama koje su povezano regionalno, a što je osnova i za dalje uspješne zajedničke aktivnosti dvije policije na prevenciji, otkrivanju i suzbijanju ovih krivičnih djela kao i za planiranje daljih ciljanih konkretnih zajednićkih aktivnosti u cilju hapšenja njihovih vođa i pripadnika.

Direktor Direkcije policije Srbije Vladimir Rebić je izrazio zadovoljstvo posjetom i ocijenio da je saradnja kriminalističkih policija, kao i ostalih struktura policija Srbije i Crne Gore, u svim segmentima koje se prepoznaju kao strateški prioritetni, izuzetna i da može poslužiti kao primjer uspješnih zajedničkih aktivnosti u policijskom djelovanju.

Direktor Rebić je potvrdio da je i policija Srbije otvorena za dalje inicijative i konkretne aktivnosti koje se tiču ne samo razmjene operativnih podataka i sprovođenja zajedničkih akcija već i nastavka obuka, razmjene iskustava i dobrih praksi policija dvaju država.

Direktori Veljović i Rebić razgovarali su i o problematici koja se odnosi na ilegalne migracije i saradnji i na ovom planu, gdje je posebno znajčajnim ocijenjen rad zajedničkih graničnih patrola Crne Gore i Srbije koje osim zajedničkih aktivnosti na terenu razmjenjuju u realnom vremenu sve relevatne informacije koje se tiču granične bezbjednosti.

Dva direktora su, na kraju sastanka, zajednički ocijenila da je sinoćnja fudbalska utakmica između reprezentacija Crne Gore i Srbije prošla u najboljem redu, sportskom duhu i u znaku kvalitetne saradnje operativaca policija obje zemlje koja je stvorila preduslove da akcenat bude samo na ovom sportskom događaju.

Sastanku su između ostalog prisustvovali i pomoćnici direktora Uprave policije Crne Gore Enis Baković, Nikola Janjušević, Vesko Damjanović i Dragan Blagojević, kao i pomoćnik direktora policije Srbije Slobodan Malešić i načelnik Uprave kriminalističke policije Srbije Dejan Kovačević.

Nakon sastanka, direktora Rebića i direktora Veljovića primio je i ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Mevludin Nuhodžić.

UP
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?