Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

U Tehnopolisu predstavljena aplikacija „Moje drvo“ u okviru Otvorenih dana nauke

Objavljeno: 12.10.2018. 23:24 Autor: Ministarstvo nauke
Ministarstvo nauke  Ministarstvo nauke 
Treći dan festivala Dani nauke u Tehnopolisu obilježila je prezentacija aplikacije „Moje drvo“ u organizaciji kompanije Amplitudo. Pred više od 40 profesora i učenika srednjih škola u Nikšiću, te učesnica u projektu Erasmus+, projekat su predstavili Nenad Novović, direktor kompanije Amplitudo i Aleksandar Perović, direktor NVO Ozon.
Ministarstvo nauke
„Moje drvo“ podrazumijeva online ICT platformu, sa web stranicom i mobilnom aplikacijom (iOS i Android), koja omogućava direktnu kupovinu ili finansijsku donaciju za kupovinu sadnica koje će biti zasađene u saradnji sa JP Zelenilo, kao i doniranja volonterskog vremena za podršku redovnim aktivnostima za unapređenje životne sredine. Takođe, platforma će svakom korisniku omogućiti da prati koliko je svojom sadnicom doprinio čistijem vazduhu u svom gradu.

Prema riječima kreatora ove aplikacije, njena posebnost se ogleda u tome što omogućava učešće svima – onima koji nekome žele da poklone nešto posebno, da učestvuju u akcijama svog grada, kao i velikim i malim kompanijama za njihove društveno-odgovorne aktivnosti.

Kako navode iz Amplituda, uz pomoć informacionih tehnologija na ovaj način će nastojati da unaprijede grad, uz nadu da će time postaviti standard koji će drugi gradovi u Crnoj Gori i regionu htjeti da prate.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?