Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Završen prvi Hakaton o mobilnom plaćanju u okviru Otvorenih dana nauke

Objavljeno: 13.10.2018. 06:34 Autor: Ministarstvo nauke
Ministarstvo nauke  Ministarstvo nauke

Tim „Kodingo“ koji čine Ivan Radunović, Tijana Soković, Vesna Ivanović, Sanja Lazić i Srđan Tomović pobjednici su hakatona „Mobilno plaćanje – plaćanje budućnosti “  koji su organizovali M:tel digitalna fabrika i Ministarstvo nauke.

Ovo je bio prvi hakaton, ne samo u Crnoj Gori već i u regionu, koji je bio posvećen mobilnom  plaćanju a on je organizovan u okviru Otvorenih dana nauke.  Nagradni ček od 2,5 hiljade eura pobjedničkom timu uručila je ministarka nauke Sanja Damjanović.

-Ministarstvo nauke se snažno zalaže za razvoj preduzetničkog i inovativnog duha kod mladih ljudi  i svjesni smo da su ljudski resursi naš najvrijedniji kapital.  Sve konkurse koje sprovodimo, za inovativne grantove, doktorska istraživanja, centre izvrsnosti, odnosno kroz pridruživanje medjunarodnim naučnim institucijama, upravo su u službi obezbjeđivanja pravih uslova za razvoj inovativnih ideja– kazala je ministarka Damjanović.

Ona je kazala da će resor na čijem je čelu i dalje  podržavati razvoj inovativnih i originalnih ideja. 

-Te ideje su značajne za podizanje konkurentnosti i podsticanje ekonomije bazirane na znanju, koja je naš prioritet, odnosno Vlade Crne Gore – zaključila je ministarka.

Drugo mjesto osvojili su Nemanja i Dalibor Ranković čije rješenje o mobilnom plaćanju je zavrijedilo nagradu od 1,5 hiljada eura. Tim okupljen oko imena „NAMMI“  završio je  takmičenje na trećem mjestu i osvojio hiljadu eura. Taj tim čine Maja Kalezić, Nikola Kadić, Aleksa Šuković, Aleksa Ćuković i Ivana Kadić.

Na Hakatonu je učestvovalo 40 takmičara koji su bili raspoređeni u šest timova. Odluku o nagradama donio je tročlani žiri u sastavu: direktorica Sektora za strategiju i rizik Aleksandra Radojević, predstavnik Ministarstva nauke Saša Ivanović kao i izvršni direktor ICT HUB-a iz Beograda Kosta Andrić.

 


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?