Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

SAOPŠTENJE: Predstavnice Ministarstva rada i socijalnog staranja u posjeti Republici Srbiji, povodom 41. Međunarodnog sajma prevencije i reagovanja u vandrednim situacijama i bezbednosti i zdravlja na radu

Objavljeno: 08.10.2018. 18:39 Autor: mrss

U periodu od 01.10. do 05.10.2018. godine, načelnica Direkcije za poslove zaštite i zdravlja na radu Danijela Šuković, samostalna savjetnica u Direkciji za poslove zaštite i zdravlja na radu Jovana Bošković, i samostalna savjetnca Mejra Šahmanović, učestvovale su na 41. Međunarodnoom sajmu prevencije i reagovanja u vandrednim situacijama i bezbednosti i zdravlja na radu u Beogradu, na poziv Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Na sajmu su razmijenjene informacije i iskustva vezane za oblast zaštite i zdravlja na radu i njene vizije koja se ogleda u potrebi osiguranja razvoja prevencije i unaprjeđivanja ove oblasti u cilju stvaranja bezbjednih i zdravih radnih mjesta. Na taj način biće obezbijeđeni adekvatni uslovi za rad kako zaposlenih tako i poslodavaca.

Jedna od glavnih dešavanja na sajmu je bilo i predstavljanje crnogorskog zakonodavstva “Sistem zaštite i zdravlja na radu u Crnoj Gori sa posebnim akcentom na usklađivanje propisa Evropske Unije sa propisima Crne Gore”, kroz prezentaciju gđe Šuković.

mrss 

U okviru sajma organizovano je niz sastanaka sa predstavnicima Ministarstva rada Rusije, Slovačke i Srbije, na kojima je poseban akcenat stavljen na aktivnosti koje se odnose na unapređenje ove oblasti i mogućnosti za uspostavljanje buduće saradnje kroz realizaciju zajedničkih projekata. Takođe, razmijenjene su informacije i sa predstavicima firmi koje se bave proizvodnjom i distribucijom sredstava za rad i lične zaštitne opreme, kao i sa predstavnicima visokih obrazovnih institucija iz Republike Srbije, koje stvaraju kvalitetan budući kadar koji će se baviti poslovima zaštite i zdravlja na radu.

 

 

 

 

 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?