Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Počeo da se gradi vrtić u Baru vrijednosti 2,5 miliona €, danas otvoren i novi vrtić za 150 djece

Objavljeno: 15.10.2018. 19:25 Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ovo je još jedan u nizu projekata koji potvrđuje da Ministarstvo prosvjete i Vlada odavno ovoliko sredstava nijesu ulagali u obrazovanje, posebno u najmlađe. Ukupan kapacitet vrtica u Baru koji danas počinje da se gradi je oko 400 djece, i kao takav predstavlja objekat sa najvećim kapacitetom od svih 7 koji se rade uz kreditnu podršku Banke za razvoj Savjeta Evrope (CEB), poručio je ministar prosvjete dr Damir Šehović na polaganju kamena temeljca za izgradnju novog vrtića u Baru. Kamen temeljac sa ministrom je položio i predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević.

Vrtić će se raditi u sklopu predškolske ustanove„Vukosava Ivanović Mašanović“. Osim toga, ministar i predsjednik opštine danas su svečano otvorili i adaptirani vrtić u Baru „Mala luka“, u koji je uloženo oko 80 000 eura.

PR služba Ministarstva prosvjete

Vrtić koji je danas počeo da se gradi je dio projekta sa CEB-om, u okviru koga će biti izgrađeno ukupno sedam vrtića. Objekat u Baru je planiran za oko 370 djece, a rok izvođenja radova je 12 mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao. Kako je saopštio ministar Šehović, parcela na kojoj će se graditi vrtić je površine oko 5000 m2, a sam objekat će se prostirati na oko 3 hiljade m2. Rok za zavrsetak radova je 12 mjeseci.

U ovom objektu smješteno je 6 radnih soba za jaslene grupe i 8 radnih soba za grupe vrtića, kancelarije, biblioteka, centralna kuhinja površine 200 m2 sa svim pratećim prostorijama za pripremu obroka za 600 djece, prostorije za trijažu i ostale tehničke prostorije.

PR služba

Specificifičnost ovog objekta je višenamjenska sala za zajedničke sportske i druge aktivnosti površine od 234 m2, dok sa pripadajućim sadržajima čini površinu od 400 m2.

Izvođač radova je konzorcijum „LD Gradnja (nosilac posla) – Ivkom – Telemont – Ening – Ekoplant - Lars fire“.

Predsjednik opštine Raičević istakao je važnost ovakvog objekta za bezbjedan boravak djece na teritoriji ove opštine, uz naglašavanje spremnosti opštine da da doprinos obrazovnom sistemu na teritoriji ove opstine. Osim toga, danas je otvoren i adaptirani vrtić „Mala luka“ takođe u Baru, za prihvat oko 150 djece. Vrtić su otvorili takođe ministar Damir Šehović i predsjednik opštine Duišan Raičević, a prisutnima se obratila i direktorica Gordana Mijović. U objekat je uloženo oko 80 000 eura, a sredstva su opredijeljena od same ustanove „Vukosava Ivanović Mašanović“, Ministarstva prosvjete i Opštine Bar, te donatora.

VIDEO:

Animacija -- vrtić u Baru

 

 

 

PR služba Ministarstva prosvjete

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?