Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Održan prvi sastanak projekta CIRCE „Zajedničke inicijative za promociju kinematografije između Italije – Albanije – Crne Gore”

Objavljeno: 15.10.2018. 20:14 Autor: MKU

Prvi sastanak projekta CIRCE – „Zajedničke inicijative za promociju kinematografije između Italije Albanije i Crne Gore“, koji se sufinansira iz sredstava INTERREG IPA Programa prekogranične saradnje između Italije, Albanije i Crne Gore, održan je 11. i 12. oktobra u Bariju (Fiera del Levante), Pulja.

Nosilac projekta je Apulia Film Commission, u saradnji sa albanskim partnerom – Albanskim nacionalnim centrom za kinematografiju, crnogorskim partnerom - Filmskim centrom Crne Gore i italijanskim partnerom - regijom Molise. Pridruženi partneri su: Ministarstvo kulture Crne Gore, Ministarstvo kulture Republike Albanije i Ministarstvo za kulturnu baštinu i turizam Italije (MIBACT).

U okviru projekta CIRCE će se sprovesti nekoliko aktivnosti kao što su zajednička produkcija web serije od devet epizoda, razmjena iskustava, dobrih praksi (podsticajne mjere), stvaranje mreže za filmske festivale u toj oblasti, investicije za promociju distribucije u Albaniji i Crnoj Gori, kao i ažuriranje aktivnosti za aktere u audio-vizuelnom sektoru.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?