Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Crna Gora očekuje nastavak njemačke podrške

Objavljeno: 15.10.2018. 22:42 Autor: KEI
Crna Gora očekuje nastavak njemačke podrške reformama na putu prema Evropskoj uniji, naročito kad su u pitanju pregovaračke oblasti u koje je u narednom periodu potrebno uložiti dodatne napore, ocijenjeno je na sastanku glavnog pregovarača Aleksandra Drljevića i ambasadora Njemačke u Podgorici, Roberta Hajnriha Vebera.

Drljević je naglasio da prioritet crnogorske administracije ispunjavanje obaveza iz poglavlja 23 i 24.

“Očekujemo da uskoro zakoračimo u novu fazu pregovora i dobijemo završna mjerila za ova dva poglavlja. U tom cilju smo posvećeni ostvarenju rezultata na terenu, posebno na polju borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije”, poručio je on, izrazivši očekivanje da će Njemačka prepoznati napore Crne Gore na tom polju.

Glavni pregovarač je upoznao ambasadora sa spremnošću Crne Gore za otvaranje poglavlja 27 do kraja godine, navodeći da se nada da će Njemačka, kao i ostale države članice EU, prepoznati i vrednovati ostvarene rezultate.

Ambasador Veber je kazao da Crna Gora može da računa na nastavak njemačke podrške na ekspertskom nivou, podsjetivši na dosadašnju dobru saradnju kroz Tajeks instrument.

“Crna Gora je prepoznata kao predvodnik evropske integracije na Zapadnom Balkanu i država koja uspješno sprovodi reforme”, rekao je Veber.

Ukazao je na važnost prisustva EU u ovom regionu, kako bi sa zemljama Zapadnog Balkana radila na prevazilaženju aktuelnih izazova.

SEKTOR ZA INFORMISANJE JAVNOSTI O EVROPSKOJ UNIJI I PROCESU PRISTUPANJA EVROPSKOJ UNIJI
GENERALNI SEKRETARIJAT VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?