Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

NAJAVA: Program obuke za sertifikaciju računovođa u javnom sektoru (PACT) za treću generaciju polaznika iz Crne Gore, koja će biti zvanično otvorena u Podgorici 17. oktobra 2018. godine

Objavljeno: 16.10.2018. 16:16 Autor: ministarstvo finansija
PODGORICA – dana 17. oktobra 2018. godine, Ministarstvo finansija Crne Gore, Uprava za kadrove Crne Gore i Centar za finansijsku izuzetnost (CEF) će zvanično otvoriti obuku PACT za treću generaciju računovođa u javnom sektoru Crne Gore. Razvoj računovodstvene profesije u javnom sektoru je važan prioritet u reformi računovodstva Crne Gore. 

Program finansijski podržava Ministarstvo finansija Republike Slovačke, i slovenačko Ministarstvo vanjskih poslova kroz razvoj međunarodne sradnje; dok Ministarstvo finansija Crne Gore i CEF pružaju nematerijalnu podršku. Učesnici će dobiti materijal za obuku, koji je kreirala CIPFA a koji je preveden na crnogorski jezik. Predavanja će održavati lokalni eksperti na lokalnom jeziku. Lokalni eksperti su prošli obuku CIPFA i CEF-a. Ovaj projekat sprovodi CEF i uključuje napore lokalizacije za održivo i nezavisno sprovođenje obuka u zemlji. 

Najuspješniji polaznici sve tri generacije biće pozvani da učestvuju na radionici gdje će se razmatrati praktična primjena međunarodnih računovodstvenih standarda u javnom sektoru (MRSJS). 

Polaznicima će se obratiti: 

G. Dragan DARMANOVIĆ, Generalni direktor direktorata za državni trezor 

Gđa. Marianna MACÁŠKOVÁ, Specijalista za razvoj saradnje Ministarstva finansija Republike Slovačke 

NJ.E. g. Mitja MOČNIK, Ambasador Republike Slovenije u Crnoj Gori 

Gđa. Svetlana VUKOVIĆ, Direktorica Uprave za kadrove Crne Gore 

G. Robert BAUCHMÜLLER, Direktor programskog tima, CEF 

Gđa. Lindie ENGELBRECHT, Direktor za obrazovanje i članstvo u CIPFA 


VRIJEME: 17. oktobar 2018. godine, u 9:00 časova. 


MJESTO: Uprava za kadrove, multimedijalna sala, Jovana Tomaševića 2A, Podgorica, Crna Gora 


KONTAKT: Jasmina Popović, specijalista programa, CEF, jasmina.popovic@cef-see.org 


Prilozi: KickOff_Agenda_PACTMNE3_mne.pdfi i FactSheet_PACTMNE3_mne.pdf


PR SLUŽBA

MINISTARSTVA FINANSIJA



Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?