Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Rasvijetljena četiri krivična djela u Bijelom Polju i Baru

Objavljeno: 16.10.2018. 17:08 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a su u Bijelom Polju i Baru rasvijetlili četiri krivična djela i tom prilikom lišili slobode jedno lice dok je za jednim licem raspisana potjernica. 

Naime, službenici Centra bezbjednosti Bijelo Polje su lišili slobode L.F. (32) iz Bijelog Polja, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio dva krivična djela razbojništvo u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. On je, kako se sumnja, 12.10.2018. godine, krivična djela razbojništvo u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija počinio na štetu kladionica „Volcano“ i „Olimp“, dok je krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i ekplozivnih materija počinio, 14.10.2018. godine, na način što se maskiran i naoružan nalazio u ulici Tršova. Tada je policija po pozivu reagovala i lišila ga slobode nakon čega je sprovedena kriminalistička obrada u vezi sa dva počinjena razbojništva. Lice će biti privedeno nadležnom tužiocu. 

Nadalje, službenici Centra bezbjednosti Bar su nakon vještačenja tragova došli do sumnje da je krivično djelo teška krađa, u junu ove godine na štetu M.S, počinila D.N. (22) iz Republike Italije. Ona je, kako se sumnja, sa saušesnicom, koja je za sada nepoznata a na čijoj identifikaciji se radi, dovela u zabludu oštećenu, koja im je dopustila da uđu u stan. Njih dvije su, koristeći nepažnju oštećene, iz spavaće sobe otuđile novac u iznosu od 14.700 eura, 6.200 američkih dolara i 1.000 kanadskih dolara kao i veću količinu zlatnog nakita. Ova lica su, sumnja se, nakon toga napustila teritoriju Crne Gore. Policijski službenci su nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv D.N, a za ovim licem je raspisana i potjernica. Ukupna šteta nastala ovim krivičnim djelom je preko 20.000 eura. 
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?