Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Javni poziv organima, organizacijama, udruženjima i pojedincima da se uključe u postupak pripreme

Objavljeno: 16.10.2018. 17:13 Autor: LJ.J.

Na osnovu člana 10 stav 1 Uredbe o izboru predstavnika nevladinih organizacija u radna tijela organa državne uprave i sprovođenju javne rasprave u pripremi zakona i strategija (“Službeni list Crne Gore”, br.41/18), Ministarstvo pravde – Direktorat za građansko zakonodavstvo i nadzor upućuje

JAVNI POZIV

Organima, organizacijama, udruženjima i pojedincima da se uključe u postupak pripreme

NACRTA ZAKONA O ALTERNATIVNOM RJEŠAVANJU SPOROVA

i dostave svoje inicijative, predloge, sugestije i komentare u pisanom ili elektronskom obliku na adresu: Ministarstvo pravde, Ulica Vuka Karadžića broj 3, Podgorica, Ili putem e-maila: jelena.dragicevic@mpa.gov.me.

Konsultacija zainteresovane javnosti trajaće 15 dana od dana objavljivanja ovog poziva.

Srednjoročnim programom rada Vlade Crne Gore 2018-2020 (tačka 12.1) predviđeno je da se unaprijedi primjena alternativnih načina rješavanja sporova, uspostavljanjem strateškog okvira i usklađivanjem zakonodavnog okvira sa pravom Evropske unije.

Za koordinaciju konsultovanja zainteresovane javnosti zadužena je Jelena Dragićević, samostalna savjetnica u Ministarstvu pravde - Direktoratu za građansko zakonodavstvo i nadzor.

Ministarstvo pravde će sve prispjele inicijative, predloge, sugestije i komentare razmotriti i uzeti u obzir prilikom sačinjavanja Nacrta Zakona o alternativnom rješavanju sporova.

 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?