Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Bošković sa predsjednicom skupštinskog Odbora za spoljnu politiku Albanije Mimi Kodeli

Objavljeno: 16.10.2018. 19:22 Autor: mod
Ministar odbrane, mr Predrag Bošković sastao se danas sa delegacijom skupštinskog Odbora za spoljnu politiku Republike Albanije, koju je predvodila predsjednica Odbora, Mimi Kodeli (Mimi Kodheli). Sastanku su prisustvovali i sekretar Odbora za spoljnu politiku Ina Jano, kao i novoimenovani ambasador Republike Albanije u Crnoj Gori Ridi Kurtezi.
 
Ministar Bošković izrazio je zadovoljstvo posjetom delegacije Odbora i naglasio da je bilateralni susret još jedan pokazatelj kontinuiranih ulaganja u razvoj dobrosusjedskih odnosa i prijateljske saradnje Crne Gore i Albanije. Tokom sastanka, sagovornici su razmijenili mišljenja o aktuelnim regionalnim pitanjima, geostrateškom bilansu, kao i zajedničkoj evropskoj bezbjednosti Crne Gore i Albanije. U kontekstu dosadašnjeg toka evropskih integracija dvije države, Bošković i Kodeli saglasili su se da Evropska unija ostaje najbolji okvir za uspješan nastavak reformi, dostizanje standarda i unapređenje kvaliteta života građana u svim državama Zapadnog Balkana, zbog čega je potrebno pojačati napore na putu evropskih integracija. 

Govoreći o regionalnoj saradnji u domenu odbrane, ministar je istakao da će Crna Gora nastaviti da se snažno zalaže za promociju NATO politike “otvorenih vrata”, apostrofirajući snažnu podršku zemljama Zapadnog Balkana u njihovim integracionim procesima. Bošković je ukazao da činjenica da sada formalno sjedimo za zajedničkim savezničkim stolom, otvara nova poglavlja saradnje dvije zemlje i ukazao na značaj jačeg povezivanja i nalaženja zajedničkih odgovora na aktuelne bezbjednosne izazove.

Na kraju razgovora Kodeli je zahvalila ministru Boškoviću na dobrodošlici i istakla da Crna Gora i Albanija moraju nastaviti intenzivnu i otvorenu saradnju kao evropske zemlje i partneri u NATO, jer se jedino tako možemo suočiti sa izazovima današnjice i garantovati zajedničku sigurnost naših građana.


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?