Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Evropa dostupna mladima: Preko 120 popusta u Crnoj Gori i 70.000 popusta na nivou Evrope za mlade ljude

Objavljeno: 16.10.2018. 19:39 Autor: Ministarstvo sporta

Ministarstvo sporta je, u saradnji sa NVO Centar za omladinsku edukaciju, realizovalo projekat Evropska omladinska kartica koja će mladim ljudima omogućiti preko 120 popusta u Crnoj Gori, kao i 70 000 popusta na nivou cijele Evrope. Ova benefit kartica olakšaće svakodnevni život mladim ljudima i učiniti im pristupačnim mnoge proizvode i usluge.

Vlada Crne Gore i Ministarstvo sporta ulažu konstantne napore u cilju unapređenja položaja mladih ljudi kroz podršku brojnim omladinskim projektima i inicijativama. „Ovo je ujedno i potvrda snažnih napora Vlade Crne Gore da, u procesu evropskih integracija naše države, mladim ljudima približi evropske vrijednosti i učini dostupnim najznačajnije pogodnosti koje pružaju zemlje Evropske unije, zbog čega je Ministarstvo sporta podržalo izradu 1000 kartica koje će biti poklonjene mladim ljudima, vodeći računa o zastupljenosti svih gradova na nivou Crne Gore'' – istakao je ministar Janović.

Ministarstvo sporta je u 2018. godini podržalo čak 86 projekata iz 6 prioritetnih oblasti Strategije za mlade, što je skoro trostruko više nego u 2017. godini, a kako je najavio ministar Janović, Ministarstvo sporta će nastaviti da podržava projekte koji treba da omoguće crnogorskoj omladini da učestvuju u najznačajnijim društvenim procesima.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MINISTARSTVO SPORTA

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?