Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predstavnici nevladinih organizacija i javnih institucija u terenskoj posjeti prioritnoj dionici autoputa Bar - Boljare

Objavljeno: 16.10.2018. 19:42 Autor: MSP

Nevladina organizacija NVO Green Home organizovala je danas terensku posjetu sekciji 1 prioritetne dionice autoputa Bar - Boljare za predstavnike nevladinih organizacija i javnih institucija.

Predstavnici kineske kompanije CRBC, koja izvodi radove, upoznali su predstavnike nevladinih organizacija i javnih institucija kroz prezentacije, sa projektom izgradnje autoputa Bar - Boljare u kampu izvođača (Bioče) i sa implementacijama mjera za spriječavanje, smanjenje ili otklanjanje štetnih uticaja po životnu sredinu.

Projektni koordinator NVO Green Home, Milija Čabarkapa, kazao je da je posjeta organizovana kroz projekat civilnog društva, koje zagovara društveno ekonomski razvoj, podržan od Evropske Unije.

"Cilj ovog projekta jeste da se unaprijedi zakonodavni okvir koji reguliše i stratešku i projektnu procijenu uticaja na životnu sredinu i da se jača znanje medija kada je ova oblast u pitanju", rekao je Čabarkapa.

Konsultantkinja za zaštitu životne sredine CRBC-a, Milica Daković, je istakla da je u projektu osim izvođača radova bitna i uloga nadzora uticaja na zaštitu životne sredine te da sve institucije koje su uključene u projekat doprinose zaštiti životne sredine.

Konsultant za zaštitu životne sredine CRBC-a, Tadija Šćepanović, upoznao je prisutne o mjerama prevencije, smanjenja i uklanjanja štetnih uticaja na životnu sredinu kroz upravljanje otpadom.

Predstavnike nevladinih organizacija najviše je zanimao monitoring uticaja na zaštitu životne sredine kao i mjere prevencije, smanjenja i uklanjanja štetnih uticaja na životnu sredinu kroz upravljanje otpadom u praksi.













Ministarstvo saobraćaja i pomorstva 

 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?