Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

SAOPŠTENJE: Predstavnice Ministarstva rada i socijalnog staranja u posjeti Republici Turskoj, povodom 7. Međunarodnog sajma zaštite i zdravlja na radu

Objavljeno: 16.10.2018. 16:22 Autor: mrss

U periodu od 10.10. do 15.10.2018. godine, načelnica Direkcije za poslove zaštite i zdravlja na radu Danijela Šuković, samostalna savjetnica u Direkciji za poslove zaštite i zdravlja na radu Jovana Bošković, i samostalna savjetnca Mejra Šahmanović, učestvovale su na 7. Međunarodnom sajmu zaštite i zdravlja na radu u Istanbulu, Republika Turska.

 U toku sajma  učesnice su imale priliku da se upoznaju sa detaljnijim i sveobuhvatnim informacijama o novim dostignućima, trendovima, proizvodima i uslugama u obasti zaštite i zdravlja na radu. Na sajmu su predstavljene sve vrste proizvoda koji se odnose na zaštitu i zdravlje na radu, od strane najvećih brendova na svijetu, najvećih turskih firmi za proizvodnju lične zaštitne opreme, virtuelnog osposobljavanja za bezbjedan rad.

 mrss

Posebna važnost prisustva ovom događaju jeste i sastanak sa predstavnicima Ministarstva porodice, rada i socijalnih usluga, Generalne direkcije za zdravlje i bezbjednost na radu, Republike Turske. Na istom su razmjenjena iskustva o stanju u oblasti zaštite i zdravlja na radu kako u obje države tako i na globalnom nivou. Zaključeno je da se svi suočavamo sa istim problemima a to jeste nivo implementacije propisa kojima je uređena ova oblast. Razgovarano je i o mogućnostima uspostavljanja saradnje na realizaciji zajedničkih projekata u cilju promocije i podizanja svijesti o važnosti zaštite i zdravlja na radu na svim nivoima djelovanja.

 

 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?