Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Bliža regionalna saradnja sa integrisanim pristupom ključna za jačanje ekonomske konkurentnosti

Objavljeno: 18.10.2018. 13:58 Autor: Ministarstvo ekonomije
“Ekonomski razvoj i poboljšanje konkurentnosti privrede predstavljaju preduslov za ubrzavanje procesa pridruživanja EU svim ekonomijama Jugoistočne Evrope”, izjavio je generalni direktor Direktorata za investicije, razvoj MSP i upravljanje EU fondovima, gospodin Radosav Babić prilikom otvaranja Konferencije na kojoj je predstavljena publikacija “South East Europe Competiteveness Outlook 2018 / Konkurentnost Jugoistočne Evrope 2018”.

Osnovni ciljevi predstavljanja nove OECD Publikacije su bolja integrisanost zemalja regiona i povećavanje njihove konkurentnosti na globalnom nivou. Navedena Publikacija je izuzetno značajna sa aspekta pozicioniranja Crne Gore i regiona kao investicione destinacije i za njeno kreditno rangiranje od strane međunarodnih institucija. Ona predstavlja i jednu od najkompleksnijih publikacija ove vrste. U proces njene izrade bio je uključen ogroman aparat sačinjen od oko 1.200 predstavnika vladinih institucija zemalja regiona i veliki broj predstavnika privatnog sektora, regionalnih organizacija, akademije, nezavisnih eksperta, nevladinih organizacija itd.

OECD je u saradnji sa Ministarstvom ekonomije organizovao Konferenciju u cilju predstavljanja publikacije “South East Europe Competiteveness Outlook 2018 / Konkurentnost Jugoistočne Evrope 2018”, koja se održava danas u staroj zgradi Vlade.

Pored gospodina Babića u uvodnom dijelu su govorili g-đa Audrone Urbonaviciute, Delegacija Evropske komisije u Crnoj Gori kao i g-đa Marzena Kisielewska, šefica odsijeka OECD za Jugoistočnu Evropu.

“Verujem da će svaka od ekonomija našeg regiona, u okviru sopstvenih kapaciteta i sa regionalnim mehanizmom podrške, učiniti sve napore da obezbijedi uspješnu implementaciju predloženih mjera definisanih od strane OECD-a u narednom periodu”, zaključio je Babić u svom izlaganju.

Konferenciji su prisustvovali predstavnici Evropske Komisije, OECD-a i drugih partnerskih organizacija, kao i predstavnici akademije, privrede i civilnog društva.

KANCELARIJA ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU
MINISTARSTVO EKONOMIJE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?