Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Prijava za jednodnevnu obuku za novinare/ke „Novinarsko pero o rodnoj ravnopravnosti“

Objavljeno: 18.10.2018. 19:23 Autor: PR služba

U cilju realizacije zajedničkih aktivnosti na temu rodne ravnopravnosti, ali i jačanja uloge medija u promociji rodne ravnopravnosti kroz pojačano aktivno istraživanje i izvještavanje, Glavni grad i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava organizuju jednodnevnu obuku za novinare/ke „Novinarsko pero o rodnoj ravnopravnosti“.

 

Obuka će, osim interaktivnog predavanja koje obuhvata teme rodne ravnopravnosti, rodno osjetljivi jezik u medijima i fenomen rodno zasnovanog nasilja, podrazumijevati i mini radionicu na temu “Izmjerimo rodnu osjetljivost medija”.

Upskoro će biti objavljen i konkurs za redstavnike/ce medija koji ima za cilj izradu istraživačkog novinarskog teksta u oblasti rodne ravnopravnosti. Najbolji rad će biti nagrađen novčanom nagradom u iznosu od 500,00 eura.

Radove će ocjenjivati stručna komisija sastavljena od predstavnika resornog Ministarstva i Glavnog grada, a u skladu sa Pravilnikom za realizaciju  kokursa za pisanje istraživačkog novinarskog teksta u oblasti rodne ravnopravnosti.

 

Obuku će voditi trenerice Slavica Striković i Branka Vlahović, a predviđeno je da ista bude realizovana 05. novembra, u Podgorici.

 

Formular za prijavu možete preuzeti ovdje: Formular za prijavu.doc

Ispunjeni obrazacpotrebno je poslati na e-mail adresu: edina.serhatlic@podgorica.me,  najkasnije do 01. novembra 2018. godine.

O mjestu održavanja seminara prijavljeni učesnici/e će biti naknadno obaviješteni.

 

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?