Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Održan okrugli sto na temu "Reforma sistema policijskog obrazovanja"

Objavljeno: 18.10.2018. 23:05 Autor: MUP
Ministarstvo unutrašnjih poslova je posvećeno unapređenju sistema obrazovanja za potrebe Policije i drugih institucija u službi bezbjednosti, saopštio je danas genaralni direktor Direktorata za strateško-razvojne poslove Safet Korać, otvarajući okrugli sto na temu "Reforma sistema policijskog obrazovanja".

MUPGeneralni direktor Korać je ovom prilikom podsjetio da je cilj nedavno usvojene Strategije upravljanja ljudskim resursima u Upravi policije za period 2019-2024. godine, uspostavljanje sistema u kojem će kompetentni policijski službenici profesionalno obavljati poslove očuvanja bezbjednosti građana i države i osposobljavati se i napredovati u skladu sa savremenim standardima. Takođe je istakao da je, shodno evropskoj praksi u ovoj oblasti, potrebno razvijati dodatne vještine policijskih službenika. “Danas se od policijskih službenika ne očekuje samo održavanje javnog reda i mira, već i dublje razumijevanje društvenih prilika, veća tolerancija na različitosti i poštovanje ljudskih prava”, istakao je generalni direktor Korać.

Od Berner Malme, predstavnik Norveškog centra za integritet je zahvalio MUP-u i Upravi policije što su prepoznali značaj potrebnih reformi, i izrazio očekivanje da će Crna Gora izgraditi model policijskog obrazovanja i upravljanja ljudskim resursima koji je prilagođen aktuelnim izazovima.

Na okruglom stolu, koji je organizovan uz podršku Norveškog centra za integritet u bezbjednosnom sektoru učešće su uzeli predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave policije, agencija, uprava, obrazovnih institucija, međunarodnih organizacija i civilnog sektora, kao i istaknuti stručnjaci iz ove oblasti.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?