Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Kreativna Evropa- objavljen konkurs za projekte saradnje za 2019. godinu

Objavljeno: 19.10.2018. 15:01 Autor: MKU

Ministarstvo kulture informiše da je Evropska agencija za kulturu, obrazovanje i audiovizuelnu djelatnost (EACEA) objavila konkurs za projekte saradnje u okviru programa Kreativna Evropa, potprogram Kultura.

Poziv je namijenjen institucijama i organizacijama koje su aktivne u kulturnom i kreativnom sektoru i osnovane u nekoj od zemalja učesnica u Programu. Fizička lica ne mogu učestvovati na ovom konkursu. Predloženi projekti moraju biti u skladu sa osnovnim prioritetima konkursa:

- promocija transnacionalne mobilnosti umjetnika i profesionalaca u cilju omogućavanja saradnje na međunarodnom nivou;

- podrška razvoju publike kako bi se povećalo interesovanje i olakšao pristup evropskim kulturnim i umjetničkim djelima i materijalnoj i nematerijalnoj kulturnoj baštini, s posebnim akcentom na djecu, mlade ljude, osobe sa smetnjama u razvoju i manje zastupljene grupe;

- pospješivanje izgradnje kapaciteta kroz inovativne pristupe stvaralaštvu i razvoju novih modela upravljanja i marketinga u oblasti kulture;

- pospješivanje interkulturnog dijaloga, promocija zajedničkih EU vrijednosti, razumijevanja i poštovanja ostalih kultura, uz podršku socijalnoj inkluziji migranata i izbjeglica.

Konkurs je otvoren za neprofitne projekte koji traju najviše 48 mjeseci, a prijave se vrše za jednu od dvije kategorije:

- manji projekti saradnje (traženi iznos granta nije veći od 200.000 eura, što predstavlja 60% prihvatljivog budžeta; projekat podrazumijeva glavnog partnera i dva projektna partnera);

- veći projekti saradnje (traženi iznos granta nije veći od 2.000.000 eura, što je 50% ukupnog budžeta; projekat podrazumijeva glavnog partnera i pet projektnih partnera).

Rok za dostavljanje prijedloga je 11.12.2018. godine u 12 časova.

Više informacija o konkursu možete pronaći u pozivu  i vodiču za evropske projekte saradnje.

Za sve nedoumice i pomoć pri dostavljanju prijedloga projekata možete kontaktirati crnogorski Desk za Kreativnu Evropu u Ministarstvu kulture na email adresu milena.raznatovic@mku.gov.me


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?