Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

SAOPŠTENJE: Održan sastanak povodom obilježavanja predstojeće Evropske nedjelje zaštite i zdravlja na radu

Objavljeno: 19.10.2018. 17:45 Autor: mrss

Predstavnice Direkcije za poslove zaštite i zdravlja na radu, načelnica Danijela Šuković, samostalna savjetnica Jovana Bošković, i samostalna savjetnica Mejra Šahmanović održale su sastanak sa predstavnicima Udruženja zaštite na radu, predsjednikom Zdenkom Jankovićem, Branom Šebekom i Đinom Janković.

Tema sastanka je planiranje aktivnosti u okviru trajanja nedjelje zaštite i zdravlja na radu, od 22.10. do 26.10.2018. godine. Naime, posljednja sedmica oktobra obilježava se kao Evropska nedjelja zaštite i zdravlja na radu, pod temom “Zdrava radna mjesta”. Ovogodišnja tema veže se za upravljanje opasnim materijama, omogućavajući pri tom poslodavcima i zaposlenim razmjenu dobrih praksi i promovisanje bezbjednih i zdravih uslova rada.

Ministarstvo rada i socijalnog staranja će u saradnji sa Udruženjem zaštite na radu Crne Gore, organizovati niz aktivnosti koje će prevashodno imati za cilj promociju zaštite i zdravlja na radu na svim nivoima djelovanja, i o istim će javnost biti blagovremeno obaviještena.

U nastavku možete pogledati kratak film pripremljen od strane European Agency for Safety and Health at Work (EU-OSHA):  https://youtu.be/Xuram82ntZY

 

 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?