Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

NOVA INTERNETSKA PLATFORMA EU „PODSTICANJE GRANIČNIH REGIJA EU“

Objavljeno: 19.10.2018. 20:29 Autor: KEI
Kancelarija za evropske integracije obavještava zainteresovanu javnost da je Evropska komisija, u okviru CNET-ove platforme Futurium, pokrenula internetsku platformu Podsticanje graničnih regija EU (BOOSTING EU BORDER REGIONS), kao onlajn profesionalnu mrežu koja će zainteresovanim stranama i građanstvu obezbijediti prostor za razgovor i razmjenu ideja o aktuelnim pitanjima vezanim za spoljne granice EU i njihovim mogućim rješenjima.

Ovo je jedna od mjera koje su predviđene Komunikacijom EK Podsticanje rasta i kohezije u graničnim regijama EU, usvojenom u septembru 2018, koja ima za cilj da predstavi načine na koje EU može smanjiti kompleksnost, dužinu i troškove prekograničnih interakcija i doprinijeti pružanju usluga unutar unutrašnjih granica EU. Predložene mjere fokusiraju se na jačanje konkurentnosti i kohezije pograničnih regija, naročito adresirajući neke od aktuelnih pravnih i administrativnih prepreka za nesmetanu prekograničnu saradnju.

Kako bi se osigurala efikasnost platforme, neophodno je da što veći broj zainteresovanih strana uzme učešće i dijeli svoja iskustva i dobre prakse o interakciji u prekograničnim regionima. U tom smislu, pozivamo sve zainteresovane strane da se prijave putem linka Podsticanje graničnih regija EU i aktivno učestvuju u radu platforme.

SEKTOR ZA INFORMISANJE JAVNOSTI O EVROPSKOJ UNIJI I PROCESU PRISTUPANJA EVROPSKOJ UNIJI
GENERALNI SEKRETARIJAT VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?