Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Zenka: Još jedna potvrda dobrih odnosa Crne Gore i Turske

Objavljeno: 18.10.2018. 22:32 Autor: PR služba

Ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka učestvovao je na svečanosti na kojoj je radio Elita predstavio savremenu tehniku, donaciju, u vrijednosti od preko 20.000 eura,Turske agencije za saradnju i koordinaciju – TIKA. 

Ministar Zenka je u svom obraćanju prisutnima naveo da su odnosi Crne Gore i Turske su u najvišem nivou, naglašavajući da je za unapređenje ovih odnosa posebna zasluga ambasadora Galip. Ministar se zahvalio agenciji TIKA za realizovane projekate u Crnoj Gori i istakao takođe važnu činjenicu, da u Crnoj Gori ima dosta turskih investitora. “Ova investicija za radio Elitu je mnogo opravdana i na pravom mjestu imajući u obzir da ovaj radio vode dva novinara koji su pioniri informisanja iz Ulcinja od perioda uspostavljanja pluralizma. Ovo je nagrada za njihov trud i profesionalno angažovanje”, istakao je Zenka.

Direktorica radio Elita Vera Katana je navela da je ovo do sada najveća investicija za opremanje radija od osnivanja 2002 god. Katana je rekla i to da je radio “Elita” zahvaljujući ovoj donaciji postao jedna od najsavremenije opremljenih radio stanica u Crnoj Gori, ali i šire. Ona se zahvalila turskom narodu,  Ambasadi Turske u Podgorici i Agenciji TIKA za ovu vrijednu donaciju koja dolazi poslje 16 godina uspješnog poslovanja ovog radija i istakla kao dodatni podstrek da program radija “Elita” bude i u budućnosti ogledalo najviših profesionalnih standarda.

Presjednik opštine Ulcinj, Loro Nrekić, izjavio je da je investicija u medije veoma značajna, a da radio Elita to zaslužuje, zbog svoje objektivnosti informisanja.

Nj.E. Serhat Galip rekao je da je TIKA do sada realizovala  320 projekata  širom Crne Gore, a od njih 14 je realizovano u opštini Ulcinj.  Za njega Ulcinj ima posebno mjesto u njegovoj političkoj karijeri i iako ubrzo završava misiju u Crnoj Gori on će se za zadovoljstvom vratiti u Crnu Goru i u ovaj grad.   

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?