Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Osman Nurković na Evropskoj konferenciji o putevima – Koridori za zajednički prosperitet i održivu mobilnost

Objavljeno: 22.10.2018. 15:23 Autor: MSP

Delegacija Vlade Crne Gore predvođena ministrom saobraćaja i pomorstva Osmanom Nurkovićem učestvuje na Evropskoj konferenciji o putevima – Koridori za zajednički prosperitet i održivu mobilnost koja se održava u Dubrovniku

Ova dvodnevna konferencija okuplja predstavnike Vladinog, privatnog i nevladinog sektora u cilju stvaranja prilika za razmjenu znanja i pružanja interaktivnih rješenja vezanih za oblasti infrastrukture i puteva. 

Događaj će okupiti više od 100 međunarodnih govornika, uključujući visoke predstavnike Vlada Zapadnog Balkana i Evropske Unije iz oblasti saobraćaja kako bi razgovarali o načinima donošenja odluka i unapređenja kreiranja javnih politika i planiranja u sektoru saobraćaja.

Glavna tema Evropske konferencije o putevima su koridori za zajednički prosperitet i održivu mobilnost. Fokus ovogodišnjeg događaja je socio-ekonomskom uticaj transportnih koridora, finansiranje infrastrukture i programi upravljanja imovinom u oblasti saobraćaja i investicijama. Učesnici će imati priliku i da razmijene znanja vezana za inovacije u oblasti puteva, mostova i tunela, a pored ovoga, diskutovaće se i oblast bezbjednosti puteva.

U sastavu delegacije osim ministra Nurkovića su i državna sekretarka, Angelina Živković i samostalna savjetnica, Bilsana Bibić.

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?