Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Jedanaesti sastanak Pododbora za trgovinu, industriju, carine, poreze i saradnju sa drugim zemljama kandidatima

Objavljeno: 22.10.2018. 16:52 Autor: Ministarstvo ekonomije
U Podgorici će se u utorak, 23. oktobra održati jedanaesti sastanak Pododbora za trgovinu, industriju, carine, poreze i saradnju sa drugim zemljama kandidatima.

Sastanak će otvoriti zamjenik glavnog pregovarača za poglavlja pravne tekovine EU Marko Mrdak, generalni direktor za industriju i transformaciju u Ministarstvu ekonomije Goran Nikolić i zamjenica šefa Jedinice za Crnu Goru u Generalnom direktoratu za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Barbara Hesus-Žimeno.

Na sastanku će predstavnici crnogorskih institucija predstaviti napredak ostvaren u pregovaračkim poglavljima koja su u nadležnosti ovog Pododbora: poglavlju 1 – Slobodno kretanje robe, poglavlju 16 – Porezi, poglavlju 20 – Preduzetništvo i industrijska politika, poglavlju 29 – Carinska unija i poglavlju 30 – Vanjski odnosi.
U svim oblastima akcenat će biti na ostvarenom usklađivanju nacionalnog zakonodavstva i institucionalnog okvira sa pravnom tekovinom EU.

Sastanak Pododbora će se održati u Ministarstvu vanjskih poslova, ul. Stanka Dragojevića 2, sala br. 119 na III spratu, s početkom u 9:15 sati.

Mediji mogu pratiti uvodna izlaganja.

MINISTARSTVO EKONOMIJE
KANCELARIJA ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?