Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Italija domaćin OEBS konferencije o suzbijanju netolerancije i diskriminacije

Objavljeno: 23.10.2018. 15:14 Autor: Ministarstvo za ljudska i manjinska prava
MMP
U Rimu je, 22. oktobra 2018. godine, održana “OEBS konferencija o suzbijanju netolerancije i diskriminacije, sa fokusom na diskriminaciju baziranu na religiji i uvjerenju: ka sveobuhvatnom odgovoru u OEBS regionu”.
Konferenciju je organizovala Italija u svojstvu presjedavajuće OEBS-om, u saradnji sa Kancelarijom za demokratske institucije i ljudska prava - ODIHR.

MMP
Konferencija na visokom nivou, na kojoj je učestvovala generalna direktorka Direktorata za odnose sa vjerskim zajednicama Žana Filipović, bila je prilika za razmatranje postojećih izazova vezanih za rasizam, ksenofobiju, anti-semitizam i netoleranciji prema hrisćanima, muslimanima i članovima drugih religija i uvjerenja. Bilo je i riječi i o tome kako ove pojave različito utiču na žene i muškarce. Analizirala se i uloga komunikacija, medija i društvenih mreža u diskriminaciji i netoleranciji.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?