Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Generalni direktor Safet Korać na Godišnjoj regionalnoj Konferenciji o specijalističkim obukama: Edukacijom policijskih kadrova do unapređenja regionalne bezbjednosti

Objavljeno: 23.10.2018. 20:38 Autor: MUP
Unapređivanje policijskog obrazovanja je od naročitog značaja za Crna Goru, uzimajući u obzir specifičnost poslova koje obavljaju policijski službenici štiteći državu, građane, čuvajući javni red i mir, a naročito u svjetlu razvoja tehnologija koji dovodi do toga da se krivična djela vrše znatno sofisticiranije, poručio je generalni direktor Direktorata za strateško-razvojne poslove Safet Korać otvarajući Godišnju regionalnu Konferenciju o specijalističkim obukama, koju su zajednički organizovali Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore i Međunarodni program pomoći za obuku policije (ICITAP) Ministarstva pravde SAD-a.

MUPGeneralni direktor Korać je istakao da je potrebno razvijati novi pristup u planiranju i sprovođenju specijalističkih obuka za policijske službenike, kao i selekciji kadra koji će pohađati obuke, kako bi stečena znanja i vještine bili iskorišćeni na najbolji način i doprinijeli efikasnim rezultatima.

Dodao je da zemlje regiona dijele zajedničke prijetnje i rizike po bezbjednost, te da je to motiv da kroz konstruktivnu razmjenu mišljenja, iskustava i uporedne prakse, utvrde koji su to najbolji načini organizovanja i evaluacije policijskih obuka, a u cilju razvoja sistema obrazovanja i obuka koji će odgovoriti na savremene izazove.

Konferencija koja se održava od 23. do 25. oktobra u Budvi okupila je predstavnike Ministarstva unutrašnjih poslova, Policija i policijskih obrazovnih institucija Crne Gore i zemalja regiona: Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Kosova i Albanije.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?