Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Prekinut štrajk pritvorenika u Istražnom zatvoru Podgorica

Objavljeno: 24.10.2018. 00:03 Autor: Ministarstvo pravde
Dana 23.10.2018. godine, nešto poslije 16,00 časova, pritvorena lica koja su započela štrajk u organizacionoj jedinici Istražni zatvor Podgorica, prekinuli su štrajk.
S tim u vezi,  a kako su razlozi za pokretanje štrajka pritvorenika odnosili na zdravstvenu zaštitu, pravo na šetnju, te smještaj pritvorenika V. U., obavještavamo javnost o sledećem:
Zdravstvena zaštita pritvorenim licima u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija bila je i biće i u budućem periodu dostupna 24 časa dnevno.
Kad je u pitanju ostvarivanje prava na  šetnju pritvorenika, a kako je i u našem prethodnom saopštenju navedeno, Zavod za izvršenje krivičnih sankcija će svim pritvorenim licima obezbijediti šetnju na otvorenom prostoru u dijelu namijenjenom za šetnju, najmanje dva časa dnevno, što će se obezbijediti produžavanjem vremenskog perioda u kojem se realizuju šetnje pritvorenika u ovoj organizacionoj jedinici Zavoda, a vodeći računa o bezbjednosnim i drugim uslovima koje treba uzeti u obzir prilikom realizacije šetnje koji su bili odlučujući za skraćenje vremena za šetnju.
Što se tiče zahtjeva za smještaj zatvorenika V.U., a što je bio prioritetni zahtjev pritvorenika koji su stupili u štrajk, napominjemo da se smještaj i raspored pritvorenih lica vršio u skladu sa odredbama Zakonika o krivičnom postupku i Pravilnika o bližem načinu izvršavanja pritvora, a na koji način će se i u budućem periodu vršiti.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?