Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Interpol: Jedno lice ekstradirano Crnoj Gori a dva lica lišena slobode u inostranstvu po našim međunarodnim Interpolovim potjernicama

Objavljeno: 24.10.2018. 15:24 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – NCB Interpol Podgorica realizovali su ekstradiciju jednog lica iz Srbije u Crnu Goru kojeg je naša država potraživala zbog izdržavanja kazne zatvora, a osim toga u dvije države su po međunarodnim potjernicama NCB Interpol Podgorica lišena slobode dva lica koja naša država takođe potražuje radi izdržavanja zatvorskih kazni.

U organizaciji NCB Interpol Podgorica, naime, iz Republike Srbije u Crnu Goru ekstradiran je Mladen Ćebić (29) iz Bara, državljanin Crne Gore, koji je lišen slobode u Srbiji po našoj međunarodnoj potjernici. NCB Interpol Podgorica je Ćebića potraživao zbog privođenja na izdržavanje kazne zatvora u trajanju od jedne godine koja mu je izrečena presudom Osnovnog suda u Baru zbog izvršenog krivičnog djela teška krađa. Ekstradicija je realizovana uz podršku službenika Posebne jedinice policije.

U SR Njemačkoj je, po našoj međunarodnoj Interpolovoj potjernici, lišen slobode Mule Rastoder (59) iz Berana, državljanin Crne Gore, koji se potražuje zbog privođenja na izdržavanje kazne zatvora u trajanju od jedne godine na koju je osuđen presudom Osnovnog suda u Beranama zbog krivičnog djela teška tjelesna povreda.

Policija Republike Albanije je, postupajući po potjernici NCB Interpol Podgorica, lišila slobode lice Dževat Beriša (39) iz Đakovice – Kosovo, koji se potražuje zbog privođenja na izdržavanje kazne zatvora u trajanju od jedne godine i dva mjeseca na koju je osuđen presudom Osnovnog suda u Kolašinu zbog krivičnog djela teška krađa u produženom trajanju i krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Lice koje je izručeno iz Srbije u Crnu Goru je sprovedeno u ZIKS, dok su crnogorski nadležni organi u komunukaciji sa nadležnim organima Njemačke i Albanije u vezi sa ekstradicijom Crnoj Gori dva lica lišena slobode u ove dvije države.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?