Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Treći poziv u okviru Interreg Mediteranskog transnacionalnog programa (MED)

Objavljeno: 25.10.2018. 19:46 Autor: KEI
Obavještavamo zainteresovanu javnost da će Treći poziv za dostavljanje predloga projekata u okviru Interreg Mediteranskog transnacionalnog programa 2014-2020 (MED) biti otvoren od 30. oktobra 2018. do 31. januara 2019.

Treći poziv će se odnositi na sljedeće oblasti:

1. Plavi rast, koja se podržava kroz prioritet 1 - inovacije, tj. specifični cilj 1.1: povećanje transnacionalnih aktivnosti inovacijskih klastera i mreža ključnih sektora MED područja. Ova oblast se odnosi na plavu energiju, ribarstvo i akvakulturu, pomorski nadzor, biotehnologije, i obalni i pomorski turizam;
2. Zaštita i promocija mediteranskih prirodnih i kulturnih resursa, koja se podržava kroz prioritet 3 - životna sredina, odnosno specifični cilj 3.1: razvoj održivog i odgovornog turizma, koji će biti teritorijalno ograničen na ostrva i slabo naseljena područja; i specifični cilj 3.2: održavanje biodiverziteta i prirodnih ekosistema u zaštićenim morskim područjima.

Partneri iz Crne Gore, kao i iz ostalih zemalja korisnica IPA fonda u okviru MED programa, ne mogu biti vodeći partneri na projektima, već mogu učestvovati kao aktivni ili pridruženi partneri.

Za podršku u pronalaženju partnera, kao i za dodatne informacije o Trećem pozivu, možete se obratiti crnogorskoj kontaktnoj osobi za MED program na e-mail adresu: borka.ljeskovic@mep.gov.me. Osim toga, aktivan je i partnerski forum, za koji je potrebna registracija.

Aplikacioni paket, i prateću dokumentaciju, kao i više detalja o pozivu možete preuzeti ovdje.

SEKTOR ZA INFORMISANJE JAVNOSTI O EVROPSKOJ UNIJI I PROCESU PRISTUPANJA EVROPSKOJ UNIJI
GENERALNI SEKRETARIJAT VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?